fbpx

RMV, Ziberi: Nuk ka asnjë justifikim për mos-lëshimin e dokumenteve personale

Nëse dihej dy vjet më parë që një sistem i ri për lëshimin e dokumenteve personale duhej të ishte funksional në këtë periudhë, atëherë lind pyetja – kush dështoi në këtë rast, tha Ziberi, shkruan 360 shkallë, transmeton Portalb.mk.

Nuk ka asnjë justifikim për mos-lëshimin e dokumenteve personale, tha Avokati i Popullit, Naser Ziberi, në një intervistë për MIA, duke komentuar çështjen e hapur nga ky institucion për vonesën në lëshimin e dokumenteve personale dhe targave.

Sipas Ziberit, shpjegimi nga Ministria e Brendshme se vonesa ndodhi për shkak se sistemi për marrjen e dokumenteve personale po ndryshonte, nuk “pi ujë” dhe lind pyetja kush u fsheh në këtë rast.

“Si avokat i popullit, është e pakuptueshme për mua se si i gjithë sistemi nuk mund t’i përgjigjet në kohën e duhur nevojave të qytetarëve, të cilët tani janë në një situatë ku nuk mund të udhëtojnë, të përdorin automjetet e tyre, madje edhe jeta e tyre është e rrezikuar, sepse bankat nuk mund të rrisin pagat, pensionet dhe të ardhurat e tjera. Nuk ka asnjë justifikim për këtë lëshim (siç thuhet në përgjigjen e Ministrisë së Brendshme) se sipas ndryshimeve kushtetuese të miratuara dy vjet më parë, kishte nevojë për të ndryshuar sistemin. Nëse ky është problemi i vërtetë, atëherë lind pyetja: kush dështoi në këtë rast, nëse dihej dy vjet më parë që një sistem i ri për lëshimin e dokumenteve personale duhej të funksiononte në këtë periudhë?”, tha Ziberi për MIA.

 Ndryshe, qytetarët e RMV-së tani një kohë të gjatë kanë problem deri tek nxjerrja e dokumentave të reja personale, ku pas marrjes së ankesave nga qytetarët, avokati i popullit hapi lëndë për të njejtin problem

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button