fbpx

MASH: vijon shpallja për punësim të 500 asistentëve arsimor, paga mujore 24,000 denarë

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) njofton se në pesë shkolla fillore  janë shpallur thirrjet publike për punësimin e 500 asistentëve arsimor, të cilët nga vjeshta do të jenë mbështetje për nxënësit me zhvillim atipik të përfshirë në klasa të rregullta, njofton Portalb.mk.

Nga MASH thonë senë këtë shpallje publike mund të paraqiten të gjithë personat që kanë përfunduar arsimin për: edukim special dhe rehabilitim, pedagog, psikolog, punonjës social, pedagog social dhe rehabilitues, si dhe ata që plotësojnë kërkesat për mësues klasor dhe lëndor.

“Asistentët arsimorë do të përqendrohen në sigurimin e arsimit cilësor për studentin përmes bashkëpunimit me mësuesit dhe prindërit / kujdestarët, profesionistët dhe ekipin gjithëpërfshirës të kujdesit për studentët. Në të njëjtën kohë, ata duhet të inkurajojnë bashkëpunimin midis fëmijëve dhe komunitetit”, thonë nga MASH.

Në kumtesën e MASH thuhet se të ardhurat mujore sipas njoftimeve janë 24,208 denarë. Nga një total prej 40 orësh pune në javë, asistentët arsimorë duhet t’i kushtojnë 20 deri në 30 orë mbështetjes së drejtpërdrejtë të studentit dhe mësuesit, dhe pjesën tjetër për përgatitjen dhe organizimin e punës së tyre.

Përveç njoftimeve në media, reklamat mund të shihen edhe në faqet e internetit të shkollave fillore.

“Zlatan Sremec” – Shkup http://www.zlatansremec.edu.mk/vest-statija/81521/javen-oglas-za-vrabotuvanje-na-obrazovni-asistenti-za-uchenici-so-poprechenosti-vo-osnovnoto-obrazovanie

“E Ardhmja”(Idnina) – Shkup ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на определено работно време на 130 стручни соработници – приправници – образовни асистенти за ученици со попречености во основното образование

ORL “Koço Racin” – Manastir ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на приправници образовни асистенти за ученици со попреченост во основното образование. – Завод Кочо Рацин Битола

“Kliment Ohridski” – Novo Sellë http://www.novoselo.gov.mk/oglasna-tabla/%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb/

“Maca Gjorgieva Ovcçarova” – Veles http://www.poumacaovcarovaveles.edu.mk/vest-statija/81522/javen-oglas-za-vrabotuvanje-na-obrazovni-asistenti-za-uchenici-so-poprechenosti-vo-osnovnoto-obrazovanie

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button