fbpx

U hapën zyrtarisht Lojërat Olimpike Tokio 2020

Lojërat Olimpike Verore, të 32-tat me radhë, filluan sot dhe do të mbahen deri më 8 gusht në kryeqytetin e Japonisë, Tokio.

Në videon e mëposhtme mund ta ndiqni hapjen zyrtare:

Më poshtë mund të shihni duke trajnuar disa prej sportistëve pjesëmarrës:

Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA

Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA
Lojërat Olimpike Tokio 2020, foto AA

Organizimi me më së shumti pjesëmarrës sportistë në histori ishin Lojërat e vitit 2016 në Rio.

Në Lojërat Olimpike në Rio de Janeiro të Brazilit morën pjesë gjithsej 11.238 sportistë. Me këtë, Rio tejkaloi edhe Lojërat Olimpike të Pekinit në vitin 2008. Në lojërat të cilat u zhvilluan në kryeqytetin e Kinës, Pekin morën pjesë 10.942 sportistë.

Ndërkaq, Olimpiada e parë e vitit 1896 e organizuar në Athinë, u regjistrua si organizimi me pjesëmarrje më të ulët ku morën pjesë 241 sportistë ndërsa nuk mori pjesë asnjë sportiste femër.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button