Presidenti Pendarovski dhe gruaja e tij Gjorgievska morën pjesë në “Dasmën Galiçnik”

Presidenti Stevo Pendarovski, së bashku me gruan e tij, Elizabeta Gjorgievska sot morën pjesë në edicionin e 47-të të ngjarjes “Dasma Galiçnik”, e cila mbahet nën kujdesin e tij. Gjatë fundjavës, u mbajtën zakonet dhe ritualet tradicionale të dasmës, të cilat janë me bollëk me kostume autentike, këngë dhe valle origjinale, karakteristikë e folklorit Mijak, transmeton Portalb.mk.

Duke uruar martesën e porsamartuarve të këtij viti, Katerina Ilievska dhe Filip Bundovski, i cili është me origjinë nga Galiçnik, Presidenti Pendarovski dhe gruaja e tij Gjorgievska u dhuruan atyre një “kopsë Galiçnik” me një motiv të kostumit Galiçnik dhe u uruan atyre një jetë të gjatë dhe harmoni me shumë dashuri, shëndet dhe lumturi.

Manifestimi “Dasma Galiçnik” me ekzistencën e tij kontribuon në edukimin e zakoneve dhe ritualeve unike të dasmës të banorëve të kësaj zone, për të ruajtur këngët origjinale, vallet dhe kostumin e mirënjohur Galiçnik të bërë me saktësi filigran dhe saktësi rrobaqepësie.

Fillimi zyrtar i dasmës së këtij viti Galiçnik u shënua dje me ngritjen e flamurit të dasmës dhe aktin simbolik të “hedhjes së tre pushkëve” nga shtëpia e dhëndrit, dhe ceremonia përfundoi sot me dërgimin e grupës Majovci.

This slideshow requires JavaScript.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button