Propozimet më të fundit për video lojëra pa dhunë, të cilat na bëjnë të mendojmë dhe hulumtojmë

Përveç lojërave video të prezantuara pa dhunë – Journey, ABZU dhe The First Tree të prezantuara në artikullin e mëparshëm për një temë të ngjashme, ka edhe shumë lojëra të tjera që janë gjithashtu pa dhunë e që gjithashtu ju bëjnë të mendoni e të hulumtoni, transmeton Portalb.mk.

Si një nga lojërat më të mira logjike jo të dhunshme sigurisht Tetris, ndoshta loja video më e luajtur në llojin e saj ndonjëherë, e cila në korrik të këtij viti duhet të pranoj multiplayer të lidhur multiplatformë përmes PS4. Kjo do të thotë që ajo do të luhet edhe nga kompjuteri edhe në të gjitha konsolat, ndërsa loja do të jetë në dispozicion në Steam dhe Epic Games. Tetris ka një sfond me “Rrahës” që grushton një kuti sa herë që bëni një vijë dhe ajo sfond mund të fiket dhe të zëvendësohet me një tjetër në varësi të modusi i lojës.

Loja e dytë për sa i përket nivelit të përdorimit dhe popullaritetit që mund të luhet si një lojë pa dhunë është padyshim Minecraft. Në versionin e rregullt të Minecraft, kur loja errësohet, ajo kthehet në një lojë Survival dhe dalin zombie dhe merimanga, nga të cilat duhet të mbroni veten në strukturën që keni ndërtuar gjatë ditës.

Ka edhe mënyra për multiplayer moduse ku lojtarët luajnë kundër njëri-tjetrit me harqe dhe shigjeta. Por e gjithë kjo mund të përjashtohet nëse zgjidhni Lojë paqësore në opsione dhe luani si lojë pa ndonjë dhunë por vetëm si lojë me mbledhjen e materialeve dhe ndërtimin e ndërtesave. Veçanërisht interesante janë kopjet e ndërtesave ekzistuese në botë të ndërtuara në Minecraft siç janë Muri i Madh i Kinës, Kulla e Ajfelit, Piramidat e Egjiptit dhe shumë të tjera.

Dhe një nga gjërat më interesante në lidhje me Minecraft është ajo se si përmes lojës është shpëtuar një pyll në Poloni dhe Bjellorusi.

Gjithashtu, lojë jo aq e njohur, por e mirë ku dhuna mund të përjashtohet dhe në vend të mbijetesës me shumë lojtarë të luajtur vetëm në modalitetin krijues është loja Scrap Mechanic. Në këtë lojë, ju mund të krijoni të gjitha llojet e automjeteve dhe është bërë mirë, madje edhe automjetet themelore janë bërë të thjeshta – thjesht zgjidhni pjesët dhe bashkoni ato me njëra-tjetrën. Për shembull, e shtrëngoni një motor elektrik me bateri në platformë tashmë të ngritur, shtoni rrota, pastaj i lidhni ato me kutinë e shpejtësisë dhe timonin, etj. Ka edhe udhëzime të shkurtra se si të krijoni një automjet bazë. Tani e tutje, vetëm imagjinata dhe aftësia janë kufiri. Ju mund të gjeni të gjitha llojet e videove në YouTube, ku në këtë lojë të gjitha llojet e automjeteve bëhen nga makinat më të thjeshta e deri te robotët e mëdhenj të lëvizshëm ose kuçedrat mekanikë dhe të gjitha llojet e aeroplanëve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button