fbpx

Shkupi nuk u bë me polici komunale, Shilegov thotë se do të formohet pas zgjedhjeve lokale

Mandati i parë i kryebashkiakut të Shkupit Petre Shilegov pothuajse ka kaluar dhe Shkupi nuk fitoi polici komunale. Menjëherë pas marrjes së detyrës, Shilegov tha se do të kërkonte nga qeveria dhe parlamenti të kalonin një ligj mbi policinë komunale, me të cili do të vendosej rregull në qytet. Megjithatë, jo vetëm që policia komunale nuk është krijuar, por nuk është miratuar as ligji që ai të funksionojë, njofton SDK, transmeton Portalb.mk.

Kryetari Shilegov thotë se Qyteti i Shkupit nuk është institucion që sjell ligje për të qenë në gjendje të miratojë zgjidhje ligjore dhe shpreson që pas zgjedhjeve lokale policia të formohet.

“Ne kemi përgatitur një tekst, ai është dorëzuar në Qeverisë dhe 17 institucione duhet të japin mendimin e tyre, sepse disa kompetenca do të merren nga institucione të tjera. Teksti i ligjit duhet të kalojë procedurën qeveritare këtë muaj dhe të dërgohet në Kuvend. Ideja ime është t’u jap kryetarëve të komunave t’u jepet mundësia për të krijuar atë forcë policore në fillim të mandateve të reja, pra pas zgjedhjeve në tetor,” tha Shilegov.

Sipas zgjidhjes së propozuar nga Qyteti i Shkupit, kompetencat e policisë komunale duhet të jenë të ngjashme me atë të Beogradit. Do të jetë përgjegjëse për gjithçka që është në kompetencë të Qytetit të Shkupit. Ata do të dënojnë për hedhjen të mbeturinave, për parkim të gabuar, uzurpim të hapësirës publike, për ndërtesa, tregtarë të paligjshëm, tezga dhe ngjashëm.

Sipas përvojës nga Beogradi, në 5.000 banorë nevojitet një oficer policie, që do të thotë se Shkupit i duhen 100 deri në 120 policë komunal.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button