Rustemi: Afër përfundimit janë bisedimet për zgjatjen e afatit për ndërtimin e autostradës Kërçovë-Ohër

Negociatat me kontraktorin “Sinohydro” janë në fazën përfundimtare, ku përcaktohet që të zgjatet afati për përfundimin e punimeve në autostradën Kërçovë-Ohër deri më 31.12.2023, tha drejtori i Ndërmarrjes Publike Rrugët Shtetërore, Ejup Rustemi, në një intervistë për agjencinë e lajmeve MIA.

Sipas tij, afati është zgjatur për shkak të përgatitjes së dokumentacionit shtesë të projektit, i projektuar nga shtatori 2019-shtator 2020, i cili ishte i nevojshëm për përfundimin e projektit.

“Bazuar në dokumentacionin e përgatitur të projektit për autostradën Kërçovë – Ohër, u bë një analizë për afatin e përfundimit të punimeve bazuar në tre aspekte: vëllimi i shtuar i punëve, realizimi i fondeve të mbetura dhe zgjidhja e shpronësimit shtesë që rezulton nga dokumentacioni shtesë i projektit . Progresi i përgjithshëm i punimeve të ndërtimit sipas kontratës bazë është 90 përqind, dhe përparimi i përgjithshëm i punëve të ndërtimit sipas kontratës bazë dhe aneks kontratës është 62 përqind”, tha Rustemi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button