fbpx

WordPress 5.8 do ti bëjë uebsajtet më të shpejta

WordPress.org lajmëroi se do të mbështesë formatin WebP të imazheve. Versioni 5.8 i platformës për menaxhimin e përmbajtjeve do të mbërrijë në fund të muajit Korrik së bashku me mbështetjen për formatin e ri të imazhit, shkruan Pcworld.al.

WebP është gjenerata e re e formatit të imazheve që pritet të zëvendësojë formatet JPG, PNG dhe GIF. Ky format i ri ka arritur të prodhojë cilësi më të lartë imazhi në madhësi më të vogël.

Konkretisht imazhet WebP janë 26% më të vogla sesa imazhet origjinale. Formati nisi rrugëtimin në 2010-ën nga Google si një licencë e hapur dhe interneti arriti në një pikë ku mbështetet tek të gjithë shfletuesit modern.

WordPress 5.8 nuk mund të konvertojë imazhet në WebP por ekzistojnë shtojca të cilat mund ta bëjnë këtë konvertim. Në të ardhmen një publikues mund të zgjedhë të ngarkojë një imazh në JPG ose WebP.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button