Këto 3 lloje ushqimesh shkaktojnë fryrje në stomak që në mëngjes

Problemet me tretjen dhe fryrja e stomakut janë me të vërtetë të parehatshme e shpesh plot dhimbje, shkruan Agroweb.org.

Shkaktarët më të rëndomtë të problemeve me tretjen janë:

  • Ngrënia e shpejtë ose e ngadaltë
  • konsumi i ushqimeve pikante dhe me yndyrë
  • Konsumi i tepruar i kafeinës, alkolit, çokollatës apo pijeve të gazuara
  • Ankthi

Sa i përket fryrjes, ajo mund të shkaktohet nga një sërë problemesh si:

  • Konstipacioni
  • Ndjeshmëria e lartë e stomakut
  • Ushqimet që kanë përmbajtje të lartë fibre dhe fruktoze.

3 Llojet e Ushqimeve Që Shkaktojnë Fryrje Në Stomak Që Në Mëngjes

Ushqimet që përzgjidhni në mëngjes mund të shkaktojnë fryrje apo probleme me tretjen dhe për këtë arsye duhet të jeni të vëmendshëm.

Ushqimet e Pasura Me Fibër
Fibra është shumë e rëndësishme për tretjen por nëse ajo merret në sasi tepër të mëdha në një vakt të vetëm do të shkaktojë padyshim probleme me tretjen dhe fryrje.

Trupi duhet përgatitur ngadalë që të jetë në gjendje të përballojë volumin e fibrës së tretshme. Ushqimet me sasi të lartë fibre duhen përfshirë në regjimin tuaj ushqimor në mënyrë të ngadaltë dhe duhen pasuar gjithnjë me më shumë ujë.

Ushqimet e Ëmbëlsuara Artificialisht
Stomakut nuk i pëlqejnë ëmbëlsuesit artificialë sepse ndikojnë tek mikrobioma. Konsumi i tepruar i këtyre sheqernave mund të shkaktojë fryrje por edhe diare.

Lëngjet Natyrale
Nëse jeni dashamirës i nisjes së ditës me lëngje frutash, perimesh apo mikse, tregoni kujdes. Lëngjet, përfshirë këtu edhe atë të selinosë, nuk përshtaten mjaft mirë me stomakun dhe mund të shkaktojnë fryrje dhe probleme me tretjen.

Kjo ndodh sepse gjatë shtrydhjes, fibra në fruta dhe perime eliminohet dhe ajo që mbetet janë sheqernat. Në vend të lëngjeve të thjeshta, përpiquni të kombinoni lëngjet e frutave me të perimeve duke i përzier në mikser e duke i pasuruar me fara të shëndetshme dhe kos.

Një këshillë e fundit, por jo për nga rëndësia, është që të mos hiqni kurrë dorë nga mëngjesi sepse edhe mungesa e tij shkakton fryrje në stomak

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button