Kina mori vendim që të lejojë çiftet të kenë deri në tre fëmijë

Kina ka njoftuar se do të lejojë secilin çift të ketë deri në tre fëmijë, duke shënuar fundin e një politike të rreptë me dy fëmijë.

Sipas medias shtetërore Xinhua, ndryshimi u miratua nga presidenti Xi Jinping në një takim të byrosë politike, transmeton Koha.net.

Kjo vjen pasi një regjistrim një herë në një dekadë tregoi se popullsia e Kinës u rrit me ritmin e saj më të ngadaltë në dekada.

Kjo shtoi presionin mbi Pekinin për të rritur masat që çiftet të kenë më shumë fëmijë dhe të shmangin një rënie të popullsisë.

Regjistrimi, i lëshuar në fillim të këtij muaji, tregoi një normë mesatare vjetore të rritjes prej 0.53% gjatë 10 viteve të fundit, nga një normë prej 0.57% midis viteve 2000 dhe 2010 – duke e çuar popullsinë në 1.41 miliardë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button