RMV, janë hapur mbi 100 sete të dhënash nga 17 njësi të vetëqeverisjes lokale

Si pjesë e përpjekjeve për përmirësim të transparencës dhe hapjen në nivelin lokal, Fondacioni Metamorfozis, në kuadër të projektit të USAID për pjesëmarrje qytetare, ka vazhduar aktivitetet e tij për sigurim të transparencës dhe hapje më të madhe të njësive të qeverisjes lokale, njofton Portalb.mk.

Sipas Fondacionit Metamorfozis, 17 njësi të vetëqeverisjes lokale kanë hapur mbi 100 sete të dhënash si rezultat i mbështetjes së dhënë nga ky fondacion.

Si pjesë e përpjekjeve për përmirësim të transparencës dhe hapjes në nivelin lokal, Fondacioni Metamorfozis siguroi mbështetje të drejtpërdrejtë për 17 njësitë e mëposhtme të vetëqeverisjes lokale: Kavadar, Shtip, Prilep, Zërnovci, Vevçan, Aerodrom, Gjorçe Petrov, Ohër, Likovë, Kumanovë, Tetovë, Zhelinë, Rosoman, Strumicë, Vasilevë dhe Qyteti i Shkupit. Gjatë muajve mars dhe prill, secila komunë, në bashkëpunim me organizatat lokale të shoqërisë civile dhe lehtësuesit, kanë punuar në përgatitjen e seteve të hapura të të dhënave që dalin nga funksionimi i saj.

Setet e hapura të të dhënave përfshijnë të dhëna që lidhen me buxhetet komunale, regjistrat e shkollave fillore dhe të mesme, anëtarët e këshillit komunal, të dhënat e projekteve komunale, prokurimet publike, regjistrat e bashkësive lokale dhe lokale, struktura e të punësuarve, ndërmarrjet publike dhe institucionet dhe të tjerët, informuan nga Fondacioni Metamorfozis.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button