Prej nesër e deri të shtunën “Higjiena komunale” do të mbledhë mobilje të vjetra dhe mbeturina elektrike në komunat e Shkupit

Prej nesër e deri të shtunë, NP “Higjiena komunale” do të zhvillojë aksion për mbledhjen e mbeturinave të rënda  në të gjitha komunat e Shkupit. Në kuadër të aksionit, ndërmarrja do të vendosë kontejnerë të veçantë në të cilët qytetarët mund të hedhin mobiljet e vjetra dhe pajisjet elektrike dhe elektronike, transmeton Portalb.mk.

“Ligji për pastërtinë publike ndalon hedhjen e mbeturinave të mëdha në vende publike, kurse hedhja e tyre e pakujdesshme rezulton në krijimin e deponive të paligjshme. Për këto arsye, ne vendosëm t’u ofrojmë banorëve të qytetit të Shkupit mundësinë për të hedhur mbeturinat e rënda në kontejnerë të veçantë që do të vendosen në afërsi të shtëpive të tyre. U bëjmë thirrje qytetarëve të përdorin mundësinë për të hedhur mbeturinat e mëdha në kuadër të aksionit që do të zhvillohet njëkohësisht në të gjitha komunat e Shkupit”, tha drejtori i NP “Higjiena komunale” Abdusamed Shabani.

Kontejnerët e destinuar për hedhjen e mbetjeve të mëdha do të vendosen në lokacionet vijuese:

Komuna e Çairit

 1. Kryqëzimi midis Blvd. Cvetan Dimov dhe rr. Kosta Abrasheviq
 2. Rruga Ferid Murad, pranë shkollës së mesme Cvetan Dimov, afër Toplana Sever
 3. Rruga Kërste Asenov nr. 5 te kontejnerë (pranë çajtores Pajton)
 4. Kryqëzimi midis Rrugës Dizhon dhe Brigadës së dytë maqedonase

Komuna e Butelit

 1. Shkupi Veri – te marketi Stokomak
 2. Butel 2 – në pllajën afër xhamisë
 3. Midis hyrjes së parë dhe të dytë në Radishan
 4. Përballë kishës së Shën Gjonit në transformatorin në Butel 1

Komuna e Aerodromit

 1.  Lagjja Jane Sandanski në bulevardin ASNOM nr. 68
 2. Lagjja Aerodrom i vjetër në rrugën Kosta Novakoviq 48
 3. Lagjja Novo Lisiçe në bulevardin Vidoe Smilevski Bato nr. 19
 4. Lagjja Novo Lisiçe në bulevardin ASNOM nr. 5 (te “Ramstori”)

Komuna e Karposhit

 1. Taftalixhe 2, në rrugën “Gjeneva” (stacioni i autobusit)
 2. Kozle, në restorantin “Shtëpia maqedonase”
 3. Nerez i poshtëm, në rrugën Vanço Mickov
 4. Vlae pas Porta Vlae, te kontejnerët, pranë stacionit të autobusit

Komuna e Shuto Orizarit

 1. Stacionin e fundit të autobusit me numër 19
 2. Përballë burgut, te Zhito Lluksi
 3. Te parkingu prapa komunës së hSuto Orizarit

Komuna e Gjorçe Petrovit

 1.  Gjorçe 2, stacioni i fundit i autobusit me numër 5
 2. Krom, stacioni i fundit të autobusit numër 4
 3. Stacioni i vjetër i policisë
 4. Njësia lokale Gege

Komuna e Gazi Babës

 1.  Hasanbeg, rruga Maxhari, përballë restorantit “Dalia”
 2. Avtokomanda, rruga Lazar Pop Trajkov, pranë bashkësisë lokale
 3. Rruga Alija Avdoviq ,, Metodija Andonov. Çento, afër bashkësisë lokale
 4. Trekëndëshi, rruga Blagoja Stefkovski, afër marketit Kam

Komuna e Kisella Vodës

 1. Lagjja Draçevë në rrugën Branko Zarevski nr.17, Parku i mbrojtësve
 2. Lagjja Kisella Vodë në rrugën Hristo Tatarçev (kryesore) përballë JDG 8-Marsi
 3. Lagjja Cvetan Dimov në rrugën Georgi Dimitrov (hyrja e pasme e SGU Vasil Antevski Dren)
 4. Lagjja Cërniçe në rrugën Naum Ohridski  pa nr. (para UC Cërniçe)

Komuna Qendër

 1. Parkingu në Qendrën e parkimit përballë Vero Jumbo
 2. Rruga Pitu Guli, afër Tineksit (lagjja Vodno)
 3. Hyrja e shkollës fillore “JH Pestaloci”
 4. Dibar Maalo, në rrethrrotullim

Komuna e Sarajit

 1. Në stacioni i “Higjienës Komunale”
 2. Lokacioni i komunës së vjetër të Sarajit

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button