fbpx

Prokurori Bekteshi, i cili tha që pasaporta t’i kthehet Alimit nga BDI, dëshiron dënim më të lartë për Janevën për pasaportën e Kamçevit

Prokurori i lartë publik Dilaver Bekteshi, i cili në nëntor të vitit të kaluar shkroi mendim në Gjykatën e Apelit të Shkupit për t’ua kthyer pasaportat atëherë të dënuarve në shkallë të parë Ejup Aljimi dhe Ismet Guri nga BDI, sot në Gjykatën e Apelit kërkon jo 7 vjet, por Katica Janevës t’i rritet dënimin me burg edhe më shumë sepse ajo kishte dhënë mendim pozitiv për t’i dhënë pasaportë të përkohshme të dyshuarit në lëndën “Perandoria” Jordan Kamçev për udhëtim zyrtar, raporton SDK, raporton Portalb.mk.

Në seancën e sotme publike në procedurën e apelimit, avokatja Irena Frçkoska së pari pyeti pse ish-prokurori special u dënua, duke kujtuar së pari dëshminë e vetë Kamçevit.

“As nuk iu ofrua të ishte dëshmitar i mbrojtur, as pozita e tij nuk u lehtësua, as nuk iu ofrua ndonjë marrëveshje. Vetë Kamçev e tha atë në dëshminë e tij para gjykatës së shkallës së parë”, tha Frçkoska. Dhe shtoi:

“Vetë Kamçev edhe në biseda thotë se ishte liruar nga paraburgimi në një grup prej 10 personash. Cili është abuzimi i Janevës gjykatë e ndershëm? A e dëshmoi Prokuroria? Jo. A e vërtetoi se ajo me ndonjë gjë ka marrë para nga Jovanovski ose Kamçevi? Jo. Këtu kemi sa vijon: Dikush, për t’i shpëtuar ndjekjes penale, e sajon të gjithë skenarin. Pasi nuk ia doli në tregtinë e tij dhe të shpëtonte veten, Kamçev vendos të raportojë në Prokurorinë publike për krim të organizuar. Çfarë kishte bërë ai 3 muaj? Përse nuk ka raportuar menjëherë atëherë kur kinse ia kanë kërkuar paratë? “Ata do të shënonin paratë me autoritetet e zbatimit të ligjit dhe do të kapnin marrësit e ryshfetit”, tha avokatja.

Ai vazhdoi duke thënë se nuk kishte asnjë provë që iu kishin marrë para!

“Nuk kemi parë prova të tilla. Nuk ka çështje këtu, gjithçka është supozim! Që prokuroria mos të mundohet fare as të lëvize me gisht! Si mund familja Kamçev të kenë nxjerrë kaq shumë para nga banka dhe prokuroria nuk të mos sigurojë provë nga asnjë prej bankave? Për çka u dënua Katica Janeva me 7 vjet?” pyeti Frçkoska.

Avokati Deljo Kadiev pyet se si mund të mbani 25 kilogramë, aq sa peshon një milion euro në prerje 50 euro, me 2 gishta. – Pamja e ekranit nga videoja nga kamera shtëpiake e Orce Kamçev (Foto: Mbrojtja e Katica Janevës)

Lidhur me videon e Janevës duke u ulur në shtëpi në një divan, ajo pyeti: “Si e llogariti Prokuroria që paratë para saj janë 50.000 euro? Gjithçka është supozim, ajo është dënuar pa prova. Janeva është grua e pasur, me pronë të fituar shumë kohë më parë”, tha Frçkoska.

Në këtë, avokati Deljo Kadiev shtoi: “Po, është e vërtetë që ajo është e ulur në garniturë, por në garniturën e saj të vjetër, sepse e reja nuk është blerë deri më sot!”.

Kështu, ajo që pretendoi prokuroria atë ditë është, në fakt, një garnitura e vjetër i Katicës, tha ai.

“Gjykata nuk mund të hyjë në mendimet e Bojan Jovanovskit, as të Orce Kamçevit. Duke iu referuar bisedës midis të dyve në të cilën ata përmendin: “midis 5 dhe 8”, gjykata në arsyetimin e aktgjykimit thotë: “ata sigurisht që flasin për miliona euro”. Si e di gjykatësja për çfarë flasin? A është në kokën e tyre? ”, pyeti avokati Kadiev.

Ai foli edhe për mungesën e logjikës për kamerat e Kamçevit, për regjistrimet që i kishte bërë ai.

Kadiev në vazhdim tha: “Prokuroria nuk na dha të gjitha provat. Ata nuk na dhanë të gjitha bisedat telefonike të regjistruara në mënyrë të paligjshme. Ne donim të shihnim nëse ishin ngjitura, të montuara. Pse nuk na u dhanë? “Se Janeva duhej të dënohet?”, pyeti ai.

“Katica nuk më ofroi marrëveshje, nuk më ofroi të jem dëshmitar i mbrojtur,” tha vetë dëshmitari Orce Kamçev, në kundërshtim me aktakuzën”, vazhdoi Kadiev tani me sulm ndaj aktgjykimit.

Por këtu është e rëndësishme, tha ai, Ana Kamçeva, dëshmitare. Askush nga të pandehurit nuk iu kishte afruar Kamçevit. Përkundrazi, është e kundërta. Dhe kjo, përmes Zoran Milevskit, i cili pranoi fajin. Ai u dërgua nga Kamçev, ai duhej të shkonte te Jovanovski për të ofruar para dhe për të regjistruar ato që do të thoshin.

“Një gjë e tillë u refuzua si provë në çështjen “Ryshfeti” kundër Zaevit. Ndërsa këtu shohim  sepër Katicën ka një parim tjetër”, tha ai.

Më pas pesë gjyqtarëve të apelit u shpërndau fotografi të zmadhuara ku shihet se si Milevski e mban çantën “Luj Viton” vetëm me dy gishta.

“Si mund 25 kilogramë, aq sa peshon një milion euro në prerje 50 euro, të mbani me 2 gishta? Në 2 gishtat tjerët ka çelësa, ja kjo shihet në foto gjykatë e ndershme. Më tregoni, çfarë janë këto ligje të veçanta të fizikës?”, pyeti Kadiev.

Ai theksoi: “Përse prokuroria nuk e morri çantën e Ana Kamçevës në të cilën ajo pohonte se kishte vendosur 350 mijë euro dhe ia kishte dhënë Jovanovskit? Le të vendosim 350 mijë euro, për të parë nëse ai mbledh aq para një neseser?”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button