fbpx

RMV, u publikua statistika për virusin korona për 24 orët e fundit

Në Maqedoninë e Veriut nga 1.993 persona të testuar për Kovid-19 gjatë 24 orëve të fundit në vend, 135 prej tyre kanë rezultuar pozitiv. U regjistruan 14 persona që ndërruan jetë me prani të virusit kurse 298 janë regjistruar si të shëruar, shkruan Portalb.mk.

Gjithsej 14 persona të vdekur janë raportuar: 7 nga Shkupi (47, 64, 69, 71, 72, 76 dhe 79), 3 persona nga Kumanova (67, 71 dhe 85) 1 i vdekur nga Manastiri (49) , Strumica (78), Kërçova (82) dhe Kriva Pallanka (85). Të gjithë vdiqën në spital.

Rastet e reja:

 • Shkup – 74,
 • Kumanovë – 11,
 • Manastir – 7,
 • Vinicë – 6,
 • Prilep, Tetovë dhe Strumicë – nga 5 secili,
 • Ohër dhe Probishtipi – nga 3 secili,
 • Veles, Shtip, Kërçovë, Resnjë dhe Radovish – nga 2 secili,
 • Kavadari, Struga, Koçani, Sveti Nikollë, Kriva Palanka dhe Krusheva – nga 1 secili.

Të shëruar:

 • Shkup – 119,
 • Kumanovë – 31,
 • Manastir – 30,
 • Shtip – 16,
 • Strumicë – 14,
 • Veles – 13,
 • Koçan – 11,
 • Kërçovë – 9,
 • Ohër – 8,
 • Tetovë dhe Vinicë – nga 5 secili,
 • Gostivar, Strugë, Sveti Nikollë dhe Resnjë – nga 4 secili,
 • Radovish, Valandovë, Bogdanci dhe Demir Hisar – nga 3 secili,
 • Gjevgjeli dhe Pehçevë – nga 2 secili,
 • Kriva Pallanka, Berova, Probishtipi, Kratova dhe Makedonska Kamenica – nga 1 secili.

Raste aktive:

 • Shkup 67955, raste aktive 5047
 • Kumanovë 8714, raste aktivee 877
 • Prilep 8242, raste aktive 449
 • Tetovë 7177, raste aktive 447
 • Manastir 6229, raste aktive 701
 • Veles 5446, raste aktive 371
 • Gostivar 5146, raste aktive 282
 • Kavadar 5136, raste aktive 222
 • Ohër 4962, raste aktive 401
 • Shtip 4937, raste aktive 237
 • Strumicë 4078, raste aktivee 216
 • Strugë 2963, raste aktive 137
 • Koçani 2756, raste aktive 145
 • Kërçovë 2513, raste aktive 231
 • Gjevgjeli 2185, raste aktive 162
 • Negotinë 2173, raste aktive 133
 • Sveti Nikollë 1512, raste aktive 99
 • Resnjë 1224, raste aktive 176
 • Kriva Pallanka 1216, raste aktive 46
 • Radovish 1114, raste aktive 89
 • Berovë 1024, 25 raste aktivee
 • Delçevë 959, raste aktivee 68
 • Dibër 935, raste aktive 25
 • Vinicë 857, raste aktivee 117
 • Probishtip 782, raste aktive 23
 • Valandovë 664, raste aktivee 16
 • Bogdanci 494, raste aktive 39
 • Krushevë 490, raste aktive 73
 • Demir Kapi 396, raste aktive 15
 • Demir Hisar 394, raste aktive 57
 • Kratovë 361, raste aktivee 9
 • Makedonski Brod 356, raste aktive 4
 • Pehçevë 265, raste aktivee 12
 • Makedonska Kamenica 239, raste aktivee 16
 • Dojran 132, raste aktive 4

Deri tani, gjithsej 740.005 teste të për virusin korona janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID -19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 154.026, numri i pacientëve të shëruar është 137.962, numri i atyre që humbën jetën është 5.093 dhe numri i rasteve aktive është 10.971.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button