fbpx

Google të ardhura dhe fitime rekord prej pandemisë

Fitimi i Google u rrit me 162% në 17.9 miliardë dollarë në tre muajt e parë të këtij viti duke dërguar të ardhurat në vlera rekord, raporton PCW. Analistët prisnin një performancë të mirë ndërsa ekonomitë në mbarë botën kanë filluar të hapen dhe rikuperojnë.

Të ardhurat e Google ishin 55.3 miliardë dollarë ose 30% më shumë sesa një vit më parë ndërsa vetëm shitjet e YouTube u rritën me 49% në 6 miliardë dollarë.

I vetmi problem me të cilin po përballet gjiganti është presioni nga autoritete regulator në mbarë botën për praktikat e biznesit. Biznesi cloud vijon të humbasë para ku gjatë kësaj periudhe humbi 974 milionë dollarë edhe pse më pak sesa 5.6 miliardë dollarë vitin e kaluar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button