fbpx

Nuk u miratua rezoluta e propozuar nga PDK-ja për pandeminë

Kuvendi i Kosovës nuk e ka miratuar rezolutën e propozuar nga Partia Demokratike e Kosovës lidhur me situatën me pandeminë COVID-19, raporton Koha.net. Për ka marrë vetëm 20 vota nga deputetët e pranishëm në seancë, ndërsa kundër rezolutës votuan 54 deputetë.

Deputeti i PDK-së, Uran Ismaili, ka paraqitur rezolutën para deputetëve. Sipas rezolutës, qeveria do të obligohej të merrte veprime e vendime për sigurimin e vaksinës për COVID-19 dhe medikamenteve shëndetësorë për menaxhimin e situatës pandemike; që Qeveria në bashkëpunim me IKSHPK-në të miratonte planin për vaksinim të qytetarëve dhe i njëjti të bëhej publik e transparent; do të obligohej Qeveria për zgjerimin e kapaciteteve logjistike e krijimin e databazave e aplikacioneve për qëllim të vaksinimit efektiv të qytetarëve; do të obligohej Qeveria ta zbatoj planin për rimëkëmbje ekonomike për stimulimin e profesionistëve shëndetësorë dhe stafi mbështetës; që përmes legjislacionit të angazhohet t’i dalë në ndihmë financiare grupeve të caktuara shoqërore që rrezikohen, etj.

Kuvendi mbylli punimet pas votimit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button