fbpx

U ndalua një inspektor i mjedisit jetësor, për 200 euro ka pranuar mos të bëjë kontroll në një parcelë me pjesë te makinave të vjetra

Inspektorati Shtetëror i Mjedisit mbrëmjen e sotme konfirmoi informacionin se një inspektor u ndalua në Kërçovë këtë pasdite nën dyshimin e pranimit të ryshfetit, i cili u botua nga Frontline, transmeton 360 shkallë.

Inspektori dyshohet se ka pranuar ryshfet për të mos kontrolluar një parcelë për shitjen e pjesëve të automjeteve të dëmtuara.

Ryshfeti dyshohet se ishte 200 euro, para që ishin përpunuar më parë nga policia. Ministria e Brendshme konfirmon se ka pasur një arrestim këtë pasdite, por njofton më shumë detaje pas përfundimit të aksionit.

Inspektorati Shtetëror i Mjedisit tha sonte se arrestimi i një inspektori shtetëror të mjedisit nën dyshimin e pranimit të ryshfetit është prova e vendosmërisë për t’u ballafaquar me korrupsionin dhe për të rivendosur besimin në institucione.

Ata presin që autoritetet kompetente të hetojnë çështjen në detaje në mënyrë që ta zgjidhin atë në përputhje me ligjin.

“Ne nuk do të lejojmë abuzimin e pozitës zyrtare. Ne jemi të vendosur të luftojmë korrupsionin, i cili është një pjesë integrale e krimit mjedisor”, thuhet në  deklaratë.

Inspektorati Shtetëror i Mjedisit thekson se ata dënojnë çdo përpjekje të inspektorëve për të fituar përfitime materiale nga fshehja e shkeljeve ligjore të ndotësve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button