fbpx

RMV, më pak se një mijë raste të reja me kovid, u regjistruan 47 pacientë që ndërruan jetë, 15 prej tyre nga muaji mars

Në Maqedoninë e Veriut nga gjithsej 2 865 persona të testuar për Kovid-19 gjatë 24 orëve të fundit në vend, gjithsej 627 prej tyre kanë rezultuar pozitiv. U regjistruan 47 persona që ndërruan jetë si pasojë e virusit kurse 1 765 janë regjistruar si të shëruar, shkruan Portalb.mk.

Ministria e Shëndetësisë njoftoi që 15 prej 47 pacientëve që janë regjistruar, kanë ndërruar jetë në klinika private gjatë muajit mars. Në Shkup u regjistruan 22 pacientë (45v, 52v, 57v, 58v, 60v, 61v, 62v, 63v, 63v, 65v, 68v, 68v, 69v, 69v, 76v, 77v, 81v, 82v, 82v, 82v , 82v, 83v dhe 89) që ndërruan jetë me virusin korona, Berovë (71, 72 dhe 78v), Kavadar (61v dhe 82v), Manastir (53 dhe 73), Prilep (58 dhe 78v), Kumanovë (45v dhe 66v), Tetovë (72 dhe 78v), Radovish (60 dhe 70v), Strugë (68 dhe 92v), Ohër (49 dhe 72v), Veles (83v), Negotinë (80v), Shtip (83v), Strumicë (79v), Koçani (44v) dhe Kërçovë (70v).

Rastet e reja:

 • Shkup – 218,
 • Manastir – 66,
 • Kumanovë – 54,
 • Prilep – 31,
 • Ohër – 22,
 • Strumicë – 21,
 • Tetovë – 20,
 • Veles – 19,
 • Shtip – 18,
 • Kavadarci – 16,
 • Gostivar 15
 • Kërçovë – 15,
 • Koçani – 13,
 • Gjevgjeli – 12,
 • Sveti Nikolla 9
 • Berovë – 9,
 • Struga – 8,
 • Dibër – 7,
 • Resnjë 6
 • Vinica – 6,
 • Vallandovë – 5,
 • Negotinë, 4
 • Radovish, 4
 • Dellçevë, 4
 • Probishtip, 4
 • Demir Hisar 4
 • Pehçevë – 4,
 • Kriva Pallanka 3
 • Kratova 3
 • Makedonski Brod – 3,
 • Bogdanci 2
 • Makedonska Kamenica – 2

Pacientët e shëruar:

 • Shkup – 387,
 • Kavadarci – 57,
 • Manastir – 50,
 • Prilep – 37,
 • Kumanovë – 35,
 • Veles – 30,
 • Negotinë – 25,
 • Tetovë – 22,
 • Shtip – 17,
 • Koçan – 16,
 • Resnjë – 12,
 • Gostivar – 11,
 • Strumicë – 10,
 • Gjevgjeli – 8,
 • Radovish 7
 • Demir Kapija – 7,
 • Kriva Pallanka – 6,
 • Kërçova, 4
 • Sveti Nikolla 4
 • Berova – 4,
 • Probistip, 3
 • Demir Hisar 3
 • Bogdanci – 3,
 • Makedonski Brod – 2,
 • Struga, 1
 • Vinica, 1
 • Pehçeva, 1
 • Kratova 1
 • Krushevë – 1

Rastet aktive:

Shkup 65884, aktiv 8209
Kumanovë 8184, aktive 1200
Prilep 7981, aktiv 901
Tetovë 6965, aktive 651
Manastir 5878, aktiv 1225
Veles 5261, aktiv 667
Gostivar 5035, aktiv 462
Kavadarci 5035, aktiv 469
Shtip 4788, aktiv 457
Ohri 4757, aktiv 890
Strumica 3837, aktiv 543
Struga 2887, aktive 263
Koçani 2618, aktiv 290
Kërçovë 2377, aktiv 294
Gjevgjeli 2143, aktiv 324
Negotina 2122, aktiv 223
Sveti Nikolla 1452, aktiv 153
Kriva Pallanka 1187, aktive 87
Resnjë 1176, aktiv 206
Radovish 1051, aktiv 124
Berova 979, aktiv 63
Dellçeva 936, aktiv 102
Dibër 918, aktiv 61
Probishtip 757, aktiv 39
Vinica 754, aktive 111
Vallandova 642, aktiv 96
Bogdanci 475, aktiv 72
Krushevë 461, aktiv 102
Demir Kapija 392, aktiv 31
Demir Hisar 366, aktiv 58
Kratova 354, aktive 17
Makedonski Brod 351, aktiv 31
Pehçeva 256, aktive 20
Makedonska Kamenica 227, aktive 14
Dojran 132, aktiv 14

Deri tani, gjithsej 698 132 teste të për virusin korona janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID -19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 148 618, numri i pacientëve të shëruar është 125 593, numri i atyre që humbën jetën është 4,556 dhe numri i rasteve aktive është 18,469.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button