fbpx

Klubet e Superligës Evropiane kanë filluar veprimet ligjore kundër UEFA-s dhe FIFA-s

12 klubet evropiane që kanë formuar Superligën Evropiane u kanë thënë drejtuesve të FIFA-s dhe UEFA-s se veprimet ligjore kundër tyre kanë filluar tashmë për t’i ndaluar nga veprimi që synon të pengojë fillimin e garës së shkëputur nga ato dy organizata, sipas një letre që e ka marrë AP.

Letra u dërgua nga grupi i klubeve angleze, spanjolle dhe italiane te presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, dhe homologu i UEFA-s, Aleksander Ceferin, duke thënë se Superliga Evropiane tashmë është nënshkruar nga financimi i 4 miliardë eurove nga një institucion financiar, transmeton Koha.net.

UEFA paralajmëroi klubet e Superligës Evropiane pas rrjedhjeve të planeve të tyre të dielën se veprimet ligjore do të ndërmerreshin kundër klubeve rebele, të cilat do të ndaloheshin të garonin në ligat e tyre përkatëse dhe në garat ndërkombëtare.

“Ne jemi të shqetësuar që FIFA dhe UEFA mund t’i përgjigjen kësaj letre ftesë duke kërkuar të marrin masa ndëshkuese për të përjashtuar çdo klub ose lojtar pjesëmarrës nga garat e tyre përkatëse. Deklarata juaj zyrtare na detyron të ndërmarrim hapa mbrojtës për t’u siguruar nga një reagim i tillë i pafavorshëm, i cili jo vetëm që do të rrezikonte angazhimin e financimit nën bankën Grant, por, në mënyrë të konsiderueshme, do të ishte e paligjshme. Për këtë arsye, Superliga Evropiane ka depozituar një mocion para gjykatave përkatëse në mënyrë që të sigurojë krijimin dhe funksionimin pa ndërprerje të garës në përputhje me ligjet në fuqi”, thuhet në letrën e tyre dërguar Infantinos dhe Ceferinit.

“Është detyra jonë, si anëtarë të bordit të SLCo, të sigurojmë që të gjitha veprimet e arsyeshme në dispozicion për të mbrojtur interesat e garës dhe palëve tona të interesit janë ndërmarrë siç duhet, duke pasur parasysh dëmin e pariparueshëm që do të pësohej nëse, për ndonjë arsye, do të privoheshim nga mundësia për të formuar menjëherë ligën dhe për të shpërndarë të ardhurat e Grantit”, vazhdoi letra e Superligës.

“Gara do të luhet së bashku me kampionatin dhe garat e kupave, të cilat janë një pjesë kryesore e strukturës konkurruese të futbollit evropian. Ne nuk kërkojmë të zëvendësojmë Ligën e Kampionëve të ose Ligën e Evropës të UEFA-s, por të garojmë dhe të ekzistojmë së bashku me ato turne”, përfundoi letra e bordit të Superligës Evropiane.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button