fbpx

Ndërrimi i orës do të ndodhë sot pas mesnate

Llogaritja verore e orës do të filloje në natën mes të shtunës dhe të dielës (28-29 mars), sipas kësaj, ora do të shkoje për 60 minuta përpara ndërsa është paraparë që zyrtarisht ndërrimi i orës të bëhet në ora 02:00, pikërisht edhe kur akrepat të kalojnë një orë para, pra 03:00, shkruan Portalb.mk.

Njerëzit gjatë vitit vetëm dy herë flenë një orë më shumë ose më pak për shkak të ndryshimit të orës. Ky proces ka filluar nga viti 1981 dhe përfshin të gjithë Evropën. Është e rregulluar me data të veçanta se kur parashihet ndryshimi i akrepave të orës, gjegjësisht fillimit të periudhës së orës verore.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button