fbpx

Plani i DLF-së për klubet e Bundesligës pas rritjes së infektimeve

Drejtuesit e Ligës së Futbollit Gjerman (DFL), ku përfshihen 18 klubet e Bundesligës dhe 18 të tjera të Bundesligës 2, pra në total 36 klube, kanë vendosur të kalojnë një periudhë dyjavore në izolim total në fund të muajit prill për shkak të rritjes së rasteve me COVIDd-19, raporton SS.

Sipas “Kicker”, bazuar në një letër që DFL u ka dërguar klubeve kohët e fundit, organi drejtues i garës po shqyrton izolimin e ekipeve në një kamp të përbashkët stërvitor midis 14 dhe 26 prillit, periudhë që përkon me javët 29, 30 dhe 31 në të dyja kategoritë.

Sigurisht që nuk ka një vendim zyrtar, megjithatë DFL i ka njoftuar klubet për këtë plan, për të qenë e përgatitur për çdo situatë të mundshme. Nëse ky plan do të marrë jetë, njoftimi zyrtar duhet t’u shkojë klubeve tetë ditë përpara nisjes së izolimit.

Nuk do të ishte hera e parë që ndodh kjo gjë, pasi edhe majin e kaluar, DFL vendosi një lloj izolimi për të gjitha klubet, përpara se të ktheheshin në stadiume.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button