fbpx

Shekerinska: Mbërriti përbërja e parë me makineri inxhinierike për “ofensivën ndërtimore” në Krivollak

Ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska, në profilin e saj në Facebook njoftoi se ka mbërritur përbërja e parë me makineri inxhinierike në stacionin hekurudhor në Krivollak, transmeton Portalb.mk.

“Inxhinierët tanë, së bashku me batalionin e 15-të të inxhinierisë së Ushtrisë amerikane, do të përgatisin terrenin për stërvitjen e madhe “Goditja vendimtare 21, e cila do të fillojë në mes të muajit maj. Armata e Maqedonisë dhe Armata e ShBA-së Krivolak së bashku në do të ndërtojnë rrugë, objekte për stërvitje dhe trajnime, depo, poligone gjuajtjeje, pistë për dronët. Ky është përparësia e aleancës”, shkroi ministrja Shekerinska.

Plani për zhvillimin e poligonit të Armatës “Krivollak” në bashkëpunim me Shtetet e Bashkuara ishte njoftuar në fund të shkurtit nga ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska dhe Ambasadorja e SHBA-së Kate Burns. Që nga ky muaj, në Krivollak do të punojnë 275 anëtarë të batalionit të 15-të inxhinierik të Armatës së ShBA-së në Evropë, të cilët me kolegët e tyre nga Maqedonia, në mënyrëintensive do të përgatisin poligonin për stërvitjen e ardhshme. Ndër përgatitjet është edhe përditësimi i rrugës që vitin e kaluar u shpua nga inxhinierët e Maqedonisë, e cila tani do të jetë gati për trafikun e automjeteve të rënda të blinduara.

Marrëveshja intensive e Krivolak është në pritje të stërvitjes pranverore “Goditja vendimtare 21”, në të cilën do të marrin pjesë 1.200 nga Maqedonia, rreth 700 amerikanë, si dhe ushtarë nga Bullgaria dhe Greqia.

This slideshow requires JavaScript.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button