fbpx

RMV, 541 raste të reja me Kovid-19

Nga 2.789 persona të testuar për virusin korona, gjatë 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut janë regjistruar gjithsej 541 raste të reja ndërsa në kushte spitalore, 19 persona e humbën betejën me Kovid-19. Në Institutin për Shëndet Publik janë regjistruar 521 pacientë të shëruar, njofton Portalb.mk.

Gjithsej 19 persona ndërruan jetë në moshën 55 – 89 vjeç, edhe atë: 11 pacientë nga Shkupi, nga Kumanova dhe Kavadari nga 2 pacientë dhe nga një pacient nga Ohri, Strumica, Negotina dhe Berova. Tetëmbëdhjetë pacientë kanë ndërruar jetë në kushte spitalore, ndërsa vetëm një në shtëpi.

Rastet e reja:

 • Shkup – 290,
 • Prilep – 43,
 • Tetovë – 22,
 • Ohër – 21,
 • Gostivar – 19,
 • Kavadar,
 • Manastir – 16,
 • Gjevgjeli – 16,
 • Veles – 15,
 • Shtip – 13,
 • Strumicë – 13,
 • Resnjë – 12,
 • Negotinë – 10,
 • Kumanovë – 7,
 • Bogdanc – 5,
 • Koçan – 4,
 • Sveti Nikole – 4,
 • Strugë – 3,
 • Probishtip – 3,
 • Demir Kapi – 3,
 • Vallandovë – 2,
 • Pehçevë – 2,
 • Kërçovë – 1,
 • Radovish – 1.

Pacientët e shëruar:

 • Shkup – 166,
 • Prilep – 72,
 • Ohër – 54,
 • Kavadar – 47,
 • Negotinë – 40,
 • Kumanovë – 28,
 • Tetovë – 18,
 • Koçan – 18,
 • Veles – 15,
 • Strugë – 15,
 • Kriva Pallankë – 15,
 • Gjevgjeli – 5,
 • Bogdanc – 4,
 • Krushevë – 3,
 • Manastir – 2,
 • Probishtip – 2,
 • Vinicë – 2,
 • Demir Hisar – 2,
 • Kratovë – 2,
 • Demir Kapi – 2,
 • Pehçevë – 2,
 • Gostivar – 1,
 • Shtip – 1,
 • Kërçovë – 1,
 • Sveti Nikole – 1,
 • Dellçevë – 1,
 • Berovë -1,
 • Makedonski Brod – 1.

Rastet aktive:

 • Shkup 49775, aktiv 5695
 • Prilep 6101, aktiv 824
 • Kumanovë 5983, aktiv 410
 • Tetovë 5790, aktiv 371
 • Gostivar 4070, aktiv 301
 • Kavadar 3845, aktiv 616
 • Shtip 3818, aktiv 186
 • Veles 3753, aktiv 324
 • Manastir 3710, aktiv 306
 • Ohër 3577, aktiv 464
 • Strumicë 2918, aktive 225
 • Strugë 2518, aktive 174
 • Koçan 1954, aktiv 130
 • Kërçovë 1825, aktiv 52
 • Negotinë 1591, aktiv 389
 • Gjevgjeli 1495, aktiv 318
 • Sveti Nikole 1147, aktiv 42
 • Kriva Pallankë 961, aktiv 131
 • Resnjë 887, aktiv 93
 • Dibër 804, aktive 17
 • Radovish 780, aktiv 39
 • Dellçevë 763, aktiv 47
 • Berovë 705, 60 aktiv
 • Probishtip 588, aktiv 43
 • Vinicë 538, aktiv 22
 • Vallandovë 408, aktiv 38
 • Krushevë 372, aktiv 110
 • Bogdanc 337, aktiv 73
 • Demir Hisar 300, aktiv 40
 • Kratovë 300, aktiv 26
 • Demir Kapi 282, aktiv 49
 • Makedonski Brod 260, aktiv 8
 • Pehçevë 196, aktive 9
 • Dojran 101, aktiv 6
 • Makedonska Kamenicë 194, aktiv 2

Ndryshe, deri tani në vend janë kryer gjithsej  566.183  teste për Kovid-19 nga të cilët 112.646 kanë rezultuar pozitiv, 97.687 janë regjistruar si të shëruar ndërsa 3.319 prej tyre kanë ndërruar jetë. Aktualisht numri aktiv i personave me virusin korona në vend është 11.640.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button