Stevanoviç: Me masa të veçanta do të regjistrohen personat në izolim

Drejtoresha e Klinikës së Sëmundjeve Infektive në Shkup, Dr. Milena Stevanoviç, beson se protokolli i përgatitur shëndetësor gjatë kryerjes së regjistrimit të 1 Prillit do të respektohet.

Në një intervistë për MIA, ajo tha se protokolli është i detajuar dhe mbulon saktësisht se si do të numërohen qytetarët, si dhe ata në izolim, në mënyrë që të mos përhapet virusi gjatë këtij procesi.

“Komisioni për Sëmundjet Infektive, i cili është me të vërtetë një ekip shumë profesional i ekspertëve me specialitete të ndryshme, ka përgatitur protokollin për kryerjen e regjistrimit, duke ndjekur të gjitha fazat e procesit të regjistrimit, nga testimi, përmes trajnimit deri në zbatimin në terren, përfshirë masat speciale shtesë dhe për ata që do të jenë të izoluar ose të sëmurë. Të gjitha lëvizjet, të gjitha komunikimet e mundshme gjatë regjistrimit ose në secilën fazë të të gjithë procesit të regjistrimit janë të mbuluara në detaje, kështu që duke marrë masat e duhura që sigurohen për secilin moment dhe lëvizjen gjatë regjistrimit, unë absolutisht besoj se ato sigurohen për të minimizuar çdo përhapje të mëtejshme të infeksionit. Sigurisht, unë jam më se e sigurt se ky proces do të zhvillohet në mënyrë të vazhdueshme, siç është shkruar, dhe besoj se nuk do të ketë problem sepse është me të vërtetë shumë i detajuar dhe mendoj se siguron kushte absolutisht të sigurta për kryerjen e regjistrimit. ” ,tha Stevanoviç.

Ajo shton se njerëzit mund të kenë vërtet frikë të marrin regjistruesit në shtëpi, por ajo garanton se protokolli do të sigurojë mbrojtje.

“Unë nuk mund të parashikoj se sa njerëz kanë frikë ose nuk kanë frikë dhe nëse ata do t’i lënë regjistruesit të shkojnë ose jo natyrisht, por unë gjithashtu besoj se nëse qytetarët kanë frikë, ndoshta tani, ju e dini se si është,  një pallto e bardhë këtu që 13 muaj lufton me covid-19 dhe pata mundësinë për të parë kushte të ndryshme. Nëse qytetarët janë aq të frikësuar sa të paktën na paraqiten se kanë frikë nga infeksioni kovid, ne nuk do të kishim kaq shumë numra të infektuar me kovid. Unë me të vërtetë mendoj se ne duhet ta sjellim sjelljen tonë në një qëndrim maksimal serioz ndaj përhapjes së infeksionit dhe nëse përmbahemi gjithçkaje nuk do të ketë problem as për regjistrimin, as për ndonjë përhapje nga një burim tjetër, burim i mundshëm ose rrezik i infeksionit. Unë jam më se e sigurt se nëse do të silleshim si duhet kudo nga dyqani te regjistrimi nuk do të kishim ndonjë problem.” tha Stevanoviç.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button