fbpx

Nëntë nga 10 konzorciumet e paraqitura u kualifikuan për fazën e dytë të HEC Çebren

Në seancën e mbrëmshme, të 53-të, Qeveria shqyrtoi dhe miratoi Informacionin mbi dhënien e koncesionit për përdorimin e ujit për prodhimin e energjisë elektrike nga hidrocentralet e Lumit të zi (HEC Çebren) së bashku me Raportin për vlerësimin e aplikimeve të marra për pjesëmarrje në Fazën 1-parakualifikim, transmeton Meta.mk, përcjell Portalb.mk.

“Sipas vlerësimit të aplikimeve të vlefshme, nga 10 kandidatët e regjistruar, Komisioni i Vlerësimit përgatiti një listë të kompanive që plotësojnë kërkesat e para-kualifikimit, si më poshtë: Konzorciumi ENKA – COLIN – Turqi; Konzorciumi PPC – ARCHIRODON – Greqi; EDF – Francë; Konsorciumi COBRA – COBRA HIDRAULIKA – Spanjë; Konzorciumi EVN AG – VERBUND – Austri; WEBUILD SPA ITALIA (SALINI) – Itali; GRUPI GEZHOUBA – Kinë; KORPORATA E NDUCTRTIMIT T FUQIS S KINA – Kinë; dhe Konzorciumi OZALTIN ​​- YAPI MERKEZI – Turqi. Bazuar në këtë vlerësim, Qeveria udhëzoi Komisionin për zbatimin e procedurës për dhënien e një koncesioni për përdorimin e ujit për prodhimin e energjisë elektrike nga hidrocentralet e Lumit të zi brenda shtatë ditësh për të informuar të nëntë konzorciumet që kanë kaluar këtë fazë të para-kualifikimit se është “ata janë miratuar të vazhdojnë procedurën në fazën e dytë”, thuhet në njoftimin e qeverisë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button