fbpx

Procedura për të miturin i cili shkeli mjekun para qendrës klinike, do të zhvillohet sipas ligjit për të drejtat e fëmijës

Djali gjashtëmbëdhjetë vjeç pa patentë shoferi, i cili të enjten në mbrëmje e shkeli kirurgun abdomneal dhe profesor d-r. Gjorgji Jota në Shkup dhe i cili u ndalua nga policia, do të përgjigjet sipas nenit 300 të Kodit penal për krime të rënda kundër sigurisë në trafik, ku për këtë vepër është paraparë dënim me burgim nga një deri në pesë vjet. Por, meqenëse ai është i mitur, ai gjithashtu mund të marrë masë edukative-korrektuese dhe mbikëqyrje nga Qendra për Punë Sociale, në vend të një burgu për të mitur, thotë ligji, shkruan SDK, njofton Portalb.mk.

Procedura për procedurën e tij penale do të zhvillohet në përputhje me Ligjin për të Drejtat e fëmijës, sepse ai nuk ka mbushur 18 vjeç.

Në pyetje, ata përgjigjen se prindërit e tij nuk kanë asnjë lidhje me ngjarjen dhe nuk kanë asnjë përgjegjësi në këtë rast. Nëse do të ketë gjykim, ai do të gjykohet nga gjyqtar për të mitur e jo nga gjykatës nga departamenti për çështje penale për të rrtur.

Gjatë ditës, pritet që MPN të dalë me analizat e gjakut, që prokurori të dijë nëse ishte nën ndikimin e alkoolit ose drogës. Kjo, thonë autoritetet e zbatimit të ligjit, do të kishte rënduar rrethanat e shoferit të mitur të “BMW X6”, i cili përplasi dhe plagosi rëndë këmbësorin Jota, i cili ka qenë duke u larguar nga Qendra Klinike pas orarit të punës dhe në atë rast për të do të kërkohej dënim më më i lartë.

Mjeku 58-vjeç, i lënduar rëndë, ka lëndim të rëndë në kokë dhe është në komë në njësinë e kujdesit intensiv të TOARILUC.

Aksidenti ndodhi në rrugën Nënë Tereza, ish Vodnjanska në Shkup të enjten në ora 20.30. I mituri e ka shkelur mjekun dhe ka ikur, por shpejt u ndalua dhe u kap afër qendrës tregtare Ramstore.

Nuk dihet saktësisht se sa ka qenë shpejtësia e ngasje, këtë do të duhet ta bëjnë ekspertë, thonë nga Prokuroria e Shkupit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button