fbpx

RMV, bileta vjetore e studentëve për transportin publik mund të vazhdojë deri më 31 mars

NQP-Shkup i informon përdoruesit e biletës studentore vjetore për përdorim falas të transportit publik se afati për zgjatjen e vlefshmërisë së biletës është zgjatur përsëri, pra do të zgjas deri më 31 mars të këtij viti, raporton Meta, përcjell Portalb.mk.

“Deri në atë datë, të gjithë studentët të cilët plotësojnë kushtet për të fituar të drejtën për biletë studentore vjetore për përdorim falas të transportit publik, dhe nuk e kanë zgjatur atë për ndonjë arsye, mund ta përdorin transportin falas, njëkohësisht duhet të posedojnë “e Shkupit”, e cila ka detyrimin ta bashkëngjisë atë gjatë kontrollit eventual të biletave “, informojnë nga NQP-Shkup

Studentëve nuk e kanë për obligim të bëjnë vërtetimin e biletës në autobus, kurse kontrolluesit nuk duhet t’u bëjnë procesverbal dhe të shqiptojnë dënim për shkak se nuk e kanë vazhduar biletën studentore

“Nga 1 Prilli, çdo student që i plotëson kërkesat për këtë lloj të biletës, dhe nuk e ka verifikuar / vazhduar atë, në rast kontrolli do të marrë një ndëshkim, nëse nuk posedon ndonjë lloj tjetër bilete, të vërtetuar siç duhet”, thuhet në komunikatën e NQP-Shkup.

Në këtë rast, thonë nga NQP Shkupi, ndërmarrja publike përsëri e plotësoi kërkesën e USS (Parlamenti studentor universitetar) pranë UKIM, e cila për herë të dytë kërkoi zgjatjen e afatit për zgjatjen e vlefshmërisë së biletës studentore, duke pasur parasysh situata me 19, e cila, siç u tha, shkakton vështirësi për fakultete të caktuara në organizimin dhe shpërndarjen e dokumentacionit që u nevojitet studentëve për të zgjatur vlefshmërinë e biletës.

Të drejtë që të përdorin biletën e kanë të gjithë studentët e rregullt në fakultetet shtetërore në Shkup deri në studimet universitare kanë, pa kufizime moshe. Vlefshmëria e biletës zgjatet çdo vit shkollor/kalendarik.

Për studentët që regjistrohen për herë të parë për herë të parë dhe e shfrytëzojnë të drejtën e biletës për transport falas, automatikisht vlen për vitin e ardhshëm kalendarik. Studentët e tjerë vazhdojnë vlefshmërinë e biletës me një vërtetim se janë studentë  të rregullt dhe semestër të vërtetuar dimëror/veror, informojnë nga NQP.

Zgjatja e vlefshmërisë së biletës bëhet në qendrat për personalizim të NQP. Bileta vjetore e studentit për përdorim falas të transportit publik nuk është e vlefshme në tarifën e natës.

 

 

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button