fbpx

Komuna e Karposhit nga një marsi do të fusë qëndrimin ditor në shkolla, Kisella Voda do të vendosë këto ditë

Nga 1 marsi do të ketë qëndrim ditor në shkollat ​​fillore në komunën Karposh të Shkupit, ndërsa këto ditë do të vendoset nëse dhe në cilat shkolla do të ketë në komunën e Kisella Vodës. Më 29 shtator, qeveria miratoi vendimin që të ketë qëndrim ditor në shkollat , të cilat filluan mësimin me prani fizike më 1 tetor, me rekomandim që qëndrimi i zgjatur të organizohet dhe realizohet me nxënës nga e njëjta paralele dhe nga e njëjta klasë, pa përzierje të paraleleve dhe klasave, njofton Portalb.mk.

Por, deri vonë, në Shkup kishte qëndrim të zgjatur vetëm në shkollat ​​e komunave Qendër dhe Aerodrom. Prindërit e nxënësve që ndjekin mësimet me prani fizike në të gjithë vendin reagojnë çdo ditë të indinjuar përmes e-maileve të institucioneve, mediave dhe rrjeteve sociale në profilet e Komunave dhe kryetarëve të Komunave, se do të humbin vendet e punës ose se janë të detyruar të paguajnë qendrat edukative dhe gratë për përkujdesin e fëmijëve.

“Komuna e Karposhit inicoi të ketë qëndrim të zgjatur të adaptuar në shkollat ​​fillore, si rezultat i kërkesave të më shumë prindërve. Gjatë ditës së djeshme, shkollat ​​zhvilluan takime prindërore online, me qëllim që të informohen për këtë vendim. Qëndrimi i zgjatur zbatohet në përputhje me interesin e prindërve në secilën shkollë dhe sipas protokolleve për mbrojtje nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Komisioni për Sëmundjet Infektive ”, thanë për SDK nga zyra e kryetarit Stefan Bogoev.

Ata shtojnë se nga dhjetë shkolla fillore, vetëm në shkollën fillore “Avram Pisevski” (në Bardovcë) nuk do të ketë qëndrim të zgjatur, pasi nuk ka interes të mjaftueshëm.

Kryetari i Komunës së Kisella Vodës, Filip Temellkovski tha se deri më tani nuk kanë pasur qëndrim të zgjatur për shkak të hapësirës dhe kapacitetit të stafit, në përputhje me rekomandimet e Komisionit për Sëmundjet Infektive.

“Por, po flasim me disa shkolla, nuk do të mund që në të gjitha, të organizohet qëndrim i zgjatur dhe t’i përmbushim nevojat e prindërve, natyrisht duke respektuar masat për mbrojtje kundër kovid-19. Deri në fund të këtij muaji, do të kemi një takim tjetër me kuadrin e drejtorëve dhe do të vendosim”, tha Temellkovski për SDK.

Komunën e Qendrës në të 8 shkollat ​​fillore ka qëndrim të organizuar ditor për nxënësit nga klasa e parë në të tretën.

“Në 7 nga 8 shkollat ​​fillore: ‘Kole Nedellkovski’, ‘Koço Racin’, ‘J. Х. Pestaloci ‘,’ Kiro Gligorov ‘,’ Dimitar Milladinov ‘, ’11 Tetori’ dhe ‘Goce Dellçev’ qëndrimi ditor është organizuar deri në orën 15:00, me përjashtim të shkollës fillore ‘Shën “Kirili dhe Metodi”, ku qëndrimi ditor është deri në orën 16 ”, deklaruan për SDK nga Komuna Qendër.

“Shkollat ​​fillore në territorin e Komunës së Aerodromit organizojnë qëndrim të zgjatur për nxënësit nga klasa e parë në klasën e tretë. Qëndrimi i zgjatur është i organizuar dhe përfshin të gjithë nxënësit e të njëjtës klasë gjatë gjithë qëndrimit, në përputhje me Udhëzimet e miratuara nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe protokollet shëndetësore të Ministrisë së Shëndetësisë ”, thonë nga Komuna.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button