fbpx

Disa shërbime të Microsoft tashmë në gjuhën shqipe

Microsoft Translator dhe disa shërbime të tjera të kompanisë shtuan së fundi mbështetjen për 9 gjuhë të reja ku në mesin e tyre është edhe gjuha Shqipe, transmeton PCW.

Duke shtuar mbështetjen për këto gjuhë Microsoft thotë se Translator mund të ndihmojë 170 milionë njerëz të komunikojnë. Me gjuhët e reja, aplikacioni tani mund të përkthejë në 83 gjuhë të ndryshme të botës.

Gjuha Shqipe nuk do të jetë e gatshme vetëm në Translator por edhe shërbime si Microsoft Office, dhe Translator for Bing.

Zhvilluesit mund ti përdorin këto gjuhë edhe në Azure Cognitive Services.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button