fbpx

RMV, turistët erdhën kryesisht nga katër shtete, derisa për 85% është ulur numri i turistëve të huaj

Në Maqedoninë e Veriut turistët e huaj vijnë kryesisht nga Turqia (1037), Serbia (759), Shqipëria (755) dhe Kosova (751), ndërkohë sivjet është regjistruar një ulje e madhe e numrit të turistëve të huaj që e vizitojnë vendin, transmeton Portalb.mk.

“Numri i turistëve gjatë muajit dhjetor të vitit 2020 është 31 175, ndërsa numri i netëve të kaluara është 60 345”, raportojnë nga Enti shtetëror i statistikave, duke sqaruar që numri i turistëve vendor është rritur për 20.7 %, ndërsa numri i turistëve të huaj është ulur për 85.2 %.

Raportohet që numri i netëve të kaluara te turistët vendor është rritur për 2.0 %, derisa te turistët e huaj për është ulur për 81.6 %.

“Në periudhën janar – dhjetor të vitit 2020, krahasuar me periudhën e njëjtë nga viti paraprak, numri i i përgjithshëm i turistëve është ulur për 60.5 %, edhe atë: te turistët vendor për 18.3 %, dhe te turistët e huaj për 84.4%”, sqarojnë nga Enti.

Maqedonia e Veriut në muajin dhjetor të vitit 2020 ka regjistruar gjithsej 25 159 turistë të vendor që kanë kaluar 46 822 netë, derisa turistë të huaj kanë qenë 6 016, të cilët kanë kaluar gjithsej 13 523 netë. Në dhjetor të vitit 2019, RMV ka pritur 40 627 turistë të huaj, duke realizuar 73 513 netë të kaluara.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button