fbpx

Në Maqedoninë e Veriut është regjistruar rritje e çmimit të shitjes për prodhimet në tre sektorë

Në muajin dhjetor të vitit 2020 janë regjistruar rritje të çmimeve të shitjes së prodhuesve në Miniera e gurorë, Furnizime me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar si dhe në sektorin e industrisë përpunuese, transmeton Portalb.mk.

“Në muajin dhjetor 2020, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, çmimet e shitjes së prodhuesve të prodhimeve industriale – totali, janë më të larta në sektorin Miniera dhe gurorë për 10.0%, në sektorin Industrinë përpunuese për 2.3% dhe në sektorin Furnizime me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar për 7.2%

Enti sqaroi që indeksi i çmimeve të shitjes së prodhuesve industrial është më i lartë për 0.8% në nivel mujor dhe për 3.1% në nivel vjetor, ndërsa në kuadër të tregut të jashtëm ka rritje për 0.9% në nivel mujor dhe 3.7% në nivel vjetor.

“Në dhjetor të vitit 2020, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, çmimet e shitjes së prodhuesve të prodhimeve industriale në tregun e jashtëm janë më të larta në sektorin Miniera dhe gurorë për 10.2%, ndërsa në sektorin Industria përpunuese për 3.2%”, raportojnë nga Enti, duke sqaruar gjithashtu që gjatë muajit dhjetor 2020, çmimet e importit nga Departamenti i Koks-it dhe produktet e naftës së rafinuar, janë më të larta për 12,4% në nivel mujor dhe më të ulëta për 30.8% në atë vjetor

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button