fbpx

Bulevardi “V.S Bato” në Tetovë ende nuk ka përfunduar, por shfrytëzohet nga qytetarët

Projekti për bulevardin “Video Smilevski – Bato” për të cilin u siguruan mjetet në gusht të vitit 2019 edhe pse ka filluar të shfrytëzohet nga qytetarët, ende nuk ka përfunduar në mënyrë që i njëjti edhe të inaugurohet nga autoritetet komunale. Përveç ndriçimit dhe rrugës, në këtë bulevard pritet të ndërtohen trotuaret dhe një zonë e gjelbër si dhe të bëhet vazhdimi i tij deri në lagjen “Drenovec”, shkruan Portalb.mk.

Ky bulevard është një ndër arteriet kryesore të komunikacionit për trafikun e stërngarkuar të Tetovës, i njëjti dash 1 muaj e më shumë ka filluar të shfrytëzohet nga qytetarët për shkak se rruga është ndërtuar.

Nga Komuna e Tetovës për Portalb.mk potencuan se punët për përfundimin e këtij projekti ende janë duke vazhduar, bëhet fjalë për ndërtimin e trotuareve në të dyja anët e rrugës dhe një zonë e gjelbër me gjerësi prej 3m.

Teuta Arifi
Teuta Arifi

“Punët për ndërtimin e bulevardit “Industrial” janë financiar përmes Ministrisë së Financave dhe Bankës Botërore, gjithsej 990 mijë euro. Me përfundimin e këtij bulevardi presim që të lehtësohet komunikacioni në qytet, kuptohet edhe zvogëlimin e faktorëve të cilët ndikojnë në ndotjen e ajrit. Me punët për vendosjen e trotuareve dhe ndërtimi i një zone të gjelbër do të vazhdohet, në përputhje me kushtet klimatike. Me përfundimin e kësaj faze që pritet të jetë shumë shpejt, i njëjti do të lëshohet në përdorim të plotë” thanë nga Komuna e Tetovës.

Nga kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, është premtuar se ky bulevard do të zgjerohet deri në lagjen “Drenovec” e cila ndodhet te stadiumi i qytetit të Tetovës. Sot autoritetet komunale potencuan se është përgatitur projekti dhe se së shpejti do të fillohet me punë.

“Për vazhdimin e këtij bulevardi deri në lagjen “Drenovec” është përgatitur projekt, me punët në teren do të fillohet në periudhën e ardhshme” deklaruan nga Komuna e Tetovës.

Gazetari i Portalb.mk ishte në teren me 27 janar, kështu duket ky bulevard:

Bulevardi “V.S Bato”.
Bulevardi “V.S Bato”.

Bulevardi “V.S Bato”.

Çfarë përfshihet në këtë projekt?

  • Dy korsi me gjerësi 7m;
  • Trotoare me gjerësi 2.5m në të dy anët e rrugës;
  • Një zonë të gjelbërt me gjerësi prej 3m.
  • Linjën e furnizimit me ujë D 100 mm, me gjatësi prej 644.20m, e lidhur me rrjetin ekzistues të qytetit;
  • Kolektor për ujërat e shiut D 450 mm, i integruar me linjat ekzistuese, me gjatësi totale prej 623.25m;
  • Ndriçimi të rrugës me 26 shtylla me lartësi 12m të instaluar në zonën e gjelbërt.

Ndryshe, Sipas Komunës, bulevardi Vidoe Smilevski Bato është i rëndësishëm për trafikun në Tetovë, sepse siguron lidhjet midis tre rrugëve të rëndësishme nga dhe në Tetovë. Ky Bulevard lidh rrugën për në Shkup, Gostivar dhe Jazhincë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button