fbpx

Ekziston produkt me kompleks prej 3 vitaminash të rëndësishëm për ruajtjen e funksionit të duhur dhe forcimin e imunitetit

Funksionaliteti i Balans + Imuno vjen nga përbërja e tij, formula natyrale dhe kompleksi i tre vitaminave, D3, B6 dhe B12, jashtëzakonisht të rëndësishme për ruajtjen e funksionimit të duhur të sistemit imunitar.

Megjithëse përfitimet e vitaminave në përgjithësi i referohen shëndetit të të gjithë organizmit dhe të gjitha proceseve në të, duke përfshirë funksionin e mbrojtjes, përsëri disa vitamina synojnë në mënyrë rigoroze për të forcuar imunitetin. Vitaminat D3, B6 dhe B12 kanë atë rol. Funksioni i tyre ka për qëllim forcimin e imunitetit dhe ka një ndikim të drejtpërdrejtë në ruajtjen e funksionit të duhur të trupit dhe forcimin e sistemit imunitar, transmeton Panaca.mk.

Për shkak të këtij funksioni që ato kanë në trupin e njeriut, kompleksi i këtyre tre vitaminave gjendet në formulën e jogurtit funksional Balans + Imuno.

Ky jogurt konsiderohet si ushqim funksional, sepse përveç vlerave themelore ushqyese, ai ka një funksion tjetër me përbërjen e tij, për të mbrojtur organizmin dhe për të stimuluar sistemin imunitar. Kjo do të thotë që konsumimi i tij ofron përfitime shëndetësore dhe për shkak të kësaj vlere të shtuar quhet ushqim funksional. Funksionaliteti i Balance + Imuno vjen nga përbërja e tij, formula natyrale dhe kompleksi i tre vitaminave, D3, B6 dhe B12, jashtëzakonisht i rëndësishëm për ruajtjen e funksionimit të duhur të sistemit imunitar.

Vitaminat B6 dhe B12 stimulojnë imunitetin qelizor dhe janë kryesore për stimulimin e prodhimit të antitrupave. Vitamina B6 përfshihet në mënyrë të pashmangshme në disa faza të metabolizmit të proteinave, karbohidrateve dhe yndyrnave, ndërsa vitamina B12 përfshihet në metabolizmin e energjisë, formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe funksionimin normal të sistemit nervor.

Vitamina D është gjithashtu ndër vitaminat më të rëndësishme për shëndetin e trupit të njeriut, sepse imuniteti mbështetet shumë në funksionin e tij. Është thelbësore për shëndetin e përgjithshëm dhe kocka të forta. Edhe pse mungesa e vitaminës D është shumë e rrallë, në rast të rënies nën nivelin optimal, ajo mund të shfaqet në formën e rakitisit.

Përveç kësaj, është treguar të jetë mbrojtës i shkëlqyeshëm kundër shfaqjes së sëmundjeve anti-imunologjike ose zhvillimit të atyre ekzistuese. Sipas hulumtimeve, përqindja e njerëzve që marrin vitaminë D në nivele optimale është dukshëm më e ulët sesa ata që nuk e marrin.

Prandaj, për shkak të mungesës së zakonit të marrjes së rregullt në formën e një shtojce, kjo vitaminë është në një dozë plotësisht adekuate të pranishme në jogurtin funksional Balans + Imuno.

Sidoqoftë, vitaminat për të rritur imunitetin konsiderohen të jenë vetëm disa nga faktorët që ndikojnë në forcën e tij dhe shëndetin e mirë të përgjithshëm. Përveç kompleksit të vitaminave, Balans + Immuno përmban kultura natyrore probiotike dhe inulinë nga fibrat natyrale, të cilat janë provuar se ndihmojnë në ruajtjen e funksionit normal të sistemit imunitar dhe i japin trupit dozë optimale të një kompleksi të dobishëm të vitaminave.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button