fbpx

Filipçe: 400 mijë qytetarë do të vaksinohen kundër Kovidit në mars

Vaksinimi i qytetarëve kundër kovid-19 do të bëhet në mars kur do të përdoren 833,000 doza të siguruara të vaksinave nga mekanizmi Kovax përmes Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Rreth 400,000 qytetarë do të vaksinohen me këto doza, duke pasur parasysh që një person duhet të marrë dy doza., transmeton 360 Stepeni.

Njoftimi se vaksinat në vend do të jenë në dispozicion në mars 2021, i cili dihet nga më parë, u theksua edhe një herë sonte nga Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce në takimin me partnerët e koalicionit qeveritar të mbajtur sot në Qeveri, me rastin e 100 ditëve nga themelimi i saj.

“Ne kemi siguruar 833,000 doza për 400,000 qytetarë të cilët do të vaksinohen dy herë gjatë muajit mars. Të gjitha vaksinat që janë pjesë e sistemit Kovax kanë provuar efekte të mira dhe një sasi të përshtatshme të antitrupave “tha Filipçe.

Në takim, Zaev foli për aktivitetet e tjera për luftën kundër kovid-19 që janë ndërmarrë në periudhën e kaluar.

“Ne e kemi realizuar huanë me Bankën Botërore, e cila siguroi fonde për ndërtimin e 16 qendrave spitalore modulare në 16 qytete. “Ne sollëm një ribalanc të Buxhetit për vitin 2020, i cili siguroi fonde për zbatimin e paketës së katërt të masave ekonomike me vlerë 470 milion euro, para që përfundojnë përsëri në ekonomi, përsëri te qytetarët” tha Zaev.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button