fbpx

Në Shtip dhe Plasnicë votojnë sot të sëmurit, të vendosurit në qendrat e kujdesit dhe të burgosurit

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) njofton se gjatë ditës së sotme për Zgjedhjet e Parakohshme për Kryetar të Komunës së Shtipit dhe Plasnicës, e drejta e votës do të ushtrohet nga personat që vuajnë dënimin me burg ose janë në paraburgim dhe personat e sëmurë dhe të pafuqishëm, transmeton Portalb.mk.

Në qendrat e votimit në institucionet e vuajtjes së dënimit në territorin e RMV-së, 67 zgjedhës që janë nga komuna e Shtipit dhe 1 votues nga komuna e Plasnicës do të jenë në gjendje të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar sot.

Të gjitha qendrat e votimit në burgje janë hapur në orën 7:00 të mëngjesit dhe votimi atje do të zgjasë deri në orën 7:00 të pasdites.

Deri më tani, votimi po zhvillohet normalisht.

Gjatë ditës së sotme, bordet zgjedhore do të kryejnë votimin e personave të sëmurë ose të dobët, ose në arrest shtëpiak, dhe ata kanë dorëzuar njoftime në komisionet komunale të zgjedhjeve me dokumentacionin e duhur. Në shtëpitë e tyre, e drejta për të votuar do të ushtrohet nga 142 votues të cilët janë regjistruar si të sëmurë ose të dobët, përkatësisht 66 votues në komunën e Shtipit dhe 76 votues në komunën e Plasnicës.

Sot votimi kryhet në një qendër për kujdesin ku janë akomoduar 2 votues që janë nga komuna e Shtipit.

Gjithashtu se gjatë ditës së sotme dhe jo më vonë se ora 19:30, do të dalin informacionet për votimin e sotëm përmes një njoftimi për shtyp nga KSHZ.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button