fbpx

Ruskovska: Rreth 65 lëndë të marra nga PSP janë nën hetim ose para hetim

Askush përveç Katica Janeva nuk e rrënoi  Prokurorinë Speciale, tha shefja e “krimit të organizuar”, intervistë kjo e dhënë për Kanal 5, të cilën VMRO-DPMNE u quajti “skandaloze”.

Rreth 65 çështje që zyra e prokurorit të rregullt po merr përsipër nga ish PSP janë nën hetim ose para hetim, sipas informacioneve që dha shefja e Zyrës së Prokurorit për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit Vilma Ruskovska, transmeton 360 Stepeni.

Duke folur për Kanal 5, prokurorja Ruskovska përmendi shifra nga rreth 17 raste në hetim dhe 47 në para hetim.

PSP, vlerësoi ajo, nuk e shkatërroi askush përveç Katica Janeva.

“PSP do të ekzistonte ende nëse Janeva sillej si duhet. Asgjë nuk është dëmtuar në rastin ‘Perandoria’. Çështja u dha për ekspertizë. Ekspertët tani po shqyrtojnë provat. Nuk ka asnjë mundësi që kjo çështje të vjetërsohet. Pastrimi i parave nuk vjetërsohet. Katica përgjigjet sepse ajo mori para për lirim nga paraburgimi dhe më pas mori para të tjera. “Ju nuk mund të thoni për askënd, madje as Kamçev, , se ai është një kriminel derisa të ketë një vendim përfundimtar,” tha Ruskovska.

Lidhur me çështjen “Raket”, pra ku përfunduan paratë, ajo tha se kur ata ekzaminuan telefonin e Bojan Jovanovskit, sipas vendndodhjes së fotos, u përcaktua se paratë ishin në shtëpinë e prindërve të tij.

“Absolutisht, ka prova që pasi u morën paratë, ata përfunduan në shtëpinë e prindërve, dhe sa i përket vendit ku është çanta, publiku duhet ta dijë që paratë u dhanë në shkurt 2019, dhe Kamçev erdhi të raportojë më 2 maj. “Ne nuk ishim të përfshirë që nga fillimi,” tha Ruskovska.

Sipas saj, çështja nuk është as ryshfet dhe as dallavere, por, siç tha ajo, ndërmjetësim i paligjshëm.

Ruskovska tha se nuk është e befasuar nga vendimi i gjykatës civile të Shkupit për të hedhur poshtë paditë e gazetarëve mbi ngjarjet e 27 prillit në parlament.

“Unë nuk jam i befasuar nga asgjë. Edhe procesi im gjyqësor është hedhur poshtë gjithashtu.”  tha Ruskovska, duke iu referuar padisë që ajo ngriti kundër VMRO-DPMNE.

VMRO-DPMNE reagoi ndaj intervistës së Ruskovskës, duke e vlerësuar atë si skandaloze.

“Pas një interviste të tillë skandaloze, Vilma Ruskovska duhet menjëherë të japë dorëheqjen dhe të tëhiqet nga pozita e prokurorit publik. “Ligji duhet të mbizotërojë në Maqedoni, por me prokurorë të tillë që janë nën diktimin e drejtpërdrejtë të Zoran Zaev, qytetarët e Maqedonisë nuk do të shohin as” d “të drejtësisë”, thuhet në reagimin e partisë opozitare.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button