fbpx

“Policia e trafikut” para çdo shkolle fillore në Tetovë (FOTO-GALERI)

Sinjalizimi i dobët i vendkalimeve për këmbësorë në zonat shkollore dhe parkimi në trotuare ose vendkalime për këmbësorë, pengojnë lëvizjen e fëmijëve dhe i drejtojnë fëmijët të ecin në rrugë dhe trotuar. Në këtë mënyrë, në fakt, drejtpërdrejtë rrezikohet siguria e fëmijëve në trafik. Gjithashtu, parkimi jo i rregullt i bën fëmijët të padukshëm midis automjeteve dhe kalimi i tyre në rrugë e bën atë jashtëzakonisht të rrezikshëm.

Prandaj, grupi joformal i aktivistëve “Revolucioni i qetë” zhvilloi një aksion tjetër, kushtuar pyetjes – si të rregullojmë trafikun para shkollave?

Sot, nxënësit nga shkollat ​​fillore në Tetovë, në bashkëpunim me “policinë e trafikut” mësuan të kalojnë nëpër zonat e këmbësorëve që janë përpara shkollës së tyre. Policët e improvizuar, me mesazhin “Unë jam polici që kujdesem për sigurinë e fëmijëve në rrugë” u vendosën para të gjitha shkollave fillore në Tetovë.

Aksioni është përgatitur pa kontakt direkt të anëtarëve të grupit, respektivisht është përgatitur me etapa nga ana e më tepër anëtarëve.

Aksioni “Policia e trafikut” para çdo shkolle fillore në Tetovë është i financuar nga Fondacioni Shoqëri e Hapur- Maqedoni.

This slideshow requires JavaScript.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button