fbpx

Historia e gjyshit 101 vjeçar që nuk ka kush t`ja urojë ditëlindjen është e pavërtetë

Një postim në Facebook thotë se gjyshi Dusan është 101 vjeç, por nuk ka kush ta urojë, sepse ai është vetëm, nuk ka asnjë, shkruan Vërtetmatës.

Kështu që ai i fton njerëzit, nëse duan, t’i urojnë ditëlindjen:

Unë quhem Dusan. Unë sot bëj 101 vjeç.
Askush nuk më uron sepse nuk kam askënd më .. Jam vetëm.
Nëse dëshironi… mund ju të më uroni ….👍

Nën postim vërshojnë urime për ditëlindjen e gjyshit Dusan dhe urime për shëndet të mirë dhe për të festuar edhe shumë ditëlindje, në stilin e kartolinës sonë të uruar për të jetuar deri në 101 vjet e më tepër.

Sidoqoftë, më 18 tetor 2020, portali publikoi një tekst origjinal me gjyshin e vërtetë nga fotoja e publikuar në postimin në Facebook, i cili feston 101 vjet. Emri i tij është Dragan Tasevski, dhe është një personazh i njohur dhe i dashur i redaksisë, të cilën portali e thekson posaçërisht në tekst.

Gjyshi Dragan

Portali tregon shkurtimisht historinë e tij të jetës: i lindur në Shtip, gjatë Luftës së Parë Botërore, ai jetoi në Shkup gjithë jetën e tij, mori pjesë në Luftën e Dytë Botërore, me profesion mekanik aeroplanësh, si një adhurues i madh i aeroplanëve, por edhe i librave dhe grave të bukura..

Teksti tregon gjyshin Dragan si një shembull i një njeriu me një mendim pozitiv dhe një shpirt të ndritshëm, me mesazhin:

Bëhu si gjyshi Dragan – duaje jetën, edhe ai do të të dojë ty.

Por gjëja më e rëndësishme për këtë rishikim është informacioni i dhënë në tekst:

Ndërkohë, Gjysh Dragan po pret që stërmbesa e tij të rritet edhe për një vit, kështu që ai mund të fillojë të kujdeset për të dhe t’i mësojë asaj gjithçka që ka mësuar në këto njëqind e një (vjet).

Postimi në Facebook gënjen se Gjyshi Dragan (jo Dusani) është vetëm dhe se ai nuk do të urojë askënd për ditëlindjen e tij të 101-të. Postimi ka vetëm funksionin e mbledhjes së pëlqimeve dhe komenteve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button