fbpx

A kam nevojë për vaksinë kundër gripit edhe gjatë pandemisë COVID-19?

Shkruan: Daniela Burnazi, gazeta Shëndeti.

Gjatë këtij sezoni që përgjithësisht gripi ka qënë një ndër virozat më të përhapura, shtrohet pyetja në duhet ta bëjmë vaksinën kundra gripit edhe gjatë pandemisë së Covid-19?

Përgjigjia e ekspertëve të Qendres për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, përgjigjia është PO! Ju mund të infektoheni nga gripi apo nga Covid-19 në çdo kohë, 2 viruset janë të ndryshëm nga njëri tjetri.

Gripi dobëson shumë sistemin imunitar dhe është një rrisk më i madh për t’u prekur nga Covid-19. Sipas dr Mount Siani, mjek në Downtown, NY, rastet kur pacientët me Covid kishin pasur dhe grip ishin shumë të rënda. Prandaj, të moshuarit dhe fëmijët sugjerohen ta bëjnë vaksinën kundër gripit që të paktën mos të infektoheni nga ky virus. Nuk ka një studim mjekësor që tregon se vaksina kundra gripit mund të parandalojë edhe infektimin nga Covid-19.

LEXO: RMV, të martën do të fillojë vaksinimi kundër gripit sezonal

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button