fbpx

Psikiatërit për Covid-19: Njerëzit bien shumë lehtë në depresion, kanë frikë, kështu që nuk jetojnë

“Pas përpjekjes fillestare euforike për të mohuar dhe pritur që e gjithë kjo mrekulli do të zgjasë për dy ditë, ne kaluam mbylljen dhe karantinën e parë, të cilat nga ky këndvështrim shihen si dështim i plotë. Kur pamë që të gjitha mënyrat dështuan, ne u shembëm dhe pastaj kuptuam se mbetëm të shpërbërë, të shkrirë dhe mbetëm në një gjendje që përmes autoriteteve u drejtohet drejtpërdrejt individëve të automatizuar që janë të frikësuar. Ankthi është i madh dhe tani njerëzit e kanë kuptuar se ata kanë diçka që nuk do të zgjasë disa muaj, por një vit, dy, tre dhe ndoshta më gjatë”, tha psikiatri Robert Torre, shkruan Panacea.mk.

“Sigurisht që situata nuk duhet të banalizohet, por duhet të relaksohet gjithashtu. Nevojiten strategji afatgjate, sepse duket se reagojmë në mënyrë reaktive, si një boksier që humbet dhe merr një seri goditjesh dhe nuk ka asnjë strategji mbrojtëse dhe nuk e di sa do të zgjasë. “E gjitha kjo po i çmend njerëzit dhe ata ndihen rrënjësisht vetëm”.

“Ne duhet të shohim mundësi të tjera, nëse pjesa e jashtme është shkatërruar, tani është në të vërtetë koha të fillojmë me pasurinë e brendshme dhe pasurinë e personit dhe pasurinë e zemrave të njerëzve të afërt. Jeta duhet të rrjedhë paralelisht dhe nuk duhet të ndalemi së jetuari. Jeta Vazhdon. Njerëzit shumë lehtë bien në depresion, dekurajohen, kanë shumë frikë, kështu që nuk jetojnë”, sqaron Dr. Torre.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button