fbpx

COVID-19, Sllovenia vendosi orë policore për herë të parë pas Luftës së Dytë Botërore

Në mënyrë që të parandalojë përhapjen e infeksionit COVID-19, qeveria sllovene ka ulur numrin e personave në tubime në një nga dhjetë në maksimum në gjashtë, dhe një ndalim i lëvizjes gjatë natës nga 21.00 deri 06.00 në mëngjes do të vendoset nga sot në mbrëmje, tha ministri i Brendshëm Ales Hojs, njofton Dnevniku slloven, transmeton Portalb.mk.

Përveç kësaj, deri në një njoftim tjetër, të gjitha ngjarjet publike, ceremonitë fetare dhe dasmat në të gjithë vendin janë të ndaluara.

Tubimi deri në gjashtë persona është e mundur vetëm duke respektuar distancën e përcaktuar.

Përjashtohen nga ndalimi i lëvizjes gjatë natës vetëm rastet kur është rrezik për jetën, shëndetin dhe pronën, për të shkuar në punë dhe për të ardhur në shtëpi nga puna, dhe për kryerjen e detyrave të nevojshme të punës ose ofrimin e shërbimeve të nevojshme.

Që nga sonte, me disa përjashtime të vogla, është e pamundur të lëvizësh jashtë rajoneve të origjinës dhe mundësia e kalimit të kufirit shtetëror është specifikuar ligjërisht.

Dje, Qeveria sllovene shpalli gjendjen e epidemisë COVID-19 për të gjithë vendin, e cila do të jetë në fuqi për 30 ditët e ardhshme, një lloj gjendje e jashtëzakonshme, me mundësinë e përkeqësimit të mëtejshëm të masave dhe kufizimeve tashmë të vlefshme epidemiologjike.

Aktivizimi i planit për trajtimin e epidemisë parashikon tre paketa të përkeqësimit të mundshëm të masave, varësisht nga numri i pacientëve dhe zënia e kapaciteteve spitalore për pacientët me COVID-19.

Paketa e parë në fazën aktuale parashikon mundësinë e futjes së orarit të ndalimit, ndalimin e lëvizjes gjatë natës, mbylljen e hoteleve, parukerive dhe salloneve të bukurisë dhe ambienteve sportive, ndalimin e të gjitha ngjarjeve sportive për të gjithë vendin dhe mbylljen e qendrave tregtare.

Të dielën, në Slloveni, me 2637 teste, u konfirmuan 537 infeksione të reja me koronavirus, ka pothuajse 300 pacientë në spitale dhe numri i tyre po rritet çdo ditë dhe mbi 7,100 raste janë aktive.

Zëdhënësi i Qeverisë për COVID-19, Jelko Kacin tha sot se numri i të infektuarve çdo ditë pritet të rritet, kështu që është e nevojshme që të gjithë të ndjekin udhëzimet e qeverisë dhe epidemiologëve dhe të kontribuojnë në frenimin e epidemisë.

Sllovenia nuk ka pasur orë policore që nga Lufta e Dytë Botërore.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button