fbpx

RMV, Shtëpia e fëmijëve “11 Tetori” me ndihmën e Ambasadës Britanike po shndërrohet në një qendër moderne

Ministrja i Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska të mërkurën vizitoi Shtëpia e Fëmijëve pa Prindër dhe Kujdes Prindëror “11 Tetori”, e cila me procesin e de institucionalizimit ndryshoi mënyrën e kujdesit për jetimët dhe kujdesin prindëror. Qëllimi i vizitës së ministres ishte si pasqyrë e aktiviteteve për shndërrimin e këtij objekti njofton Portalb.mk.

“Në një pjesë të ndërtesës, po përgatitet një Qendër për Mbështetjen e Familjeve strehuese dhe një Qendër për Nëna dhe Fëmijë, e cila kohët e fundit është rinovuar në bashkëpunim me UNICEF-in, me mbështetjen financiare të Ambasadës Britanike”, thuhet njoftimine Ministrisë për Punë dhe Politikë e Sociale.

Shtëpia e Fëmijëve "11 Tetori"
Shtëpia e Fëmijëve “11 Tetori”

Ministrja Shahpaska shqyrtoi mundësitë hapësinore të objektit për zhvillimin e një serie të re të shërbimeve sociale në mbështetje të procesit të de institucionalizimit, në mënyrë që të zbatohet me sukses.

Shtëpia e Fëmijëve "11 Tetori"
Shtëpia e Fëmijëve “11 Tetori”

Në të tashmë funksionon një nga  komisionet pilot për vlerësimin funksional të aftësive dhe aftësive të kufizuara të fëmijëve, sipas metodologjisë së rekomanduar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Shtëpia e Fëmijëve "11 Tetori"
Shtëpia e Fëmijëve “11 Tetori”

“De institucionalizimi nuk nënkupton vetëm zhvendosjen e shfrytëzuesve nga institucionet rezidenciale në familjet strehuese ose në grupet e komunitetit. Ky është hapi i parë, shumë i rëndësishëm”, thanë nga Ministria.

Tani, thonë nga ministria, i pret një sfida tjetër, ajo e shëndërrimit të objekteve, në të cilat jetonin personat në nevojë, duke ofruar shërbime të reja sociale dhe kushte më të mira.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button