fbpx

Aksidenti në Trubarevë, shoferi ishte i dehur dhe po ngiste makinën më shpejt se shpejtësia e lejuar

Prokuroria informon se shoferi i cili dje shkaktoi aksidentin në Trubarevë, në të cilin vdiqën një burrë 40 vjeç dhe një fëmijë 10 vjeç, ishte i dehur, transmeton Portalb.mk.

“Prokuroria Themelore Publike Shkup lëshoi ​​një urdhër për kryerjen e një procedure hetimi kundër një personi të dyshuar për krim – Veprime të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pasurisë në trafik nga neni 300 paragrafi 2 në lidhje me nenin 297 paragrafi 1 të Kodit Penal. I dyshuari 72 vjeçar, më 11 tetor, si pjesëmarrës në trafikun rrugor publik, duke drejtuar një automjet pasagjerësh BMW me targa të Shkupit në fshatin Trubarevë, nga lindja në perëndim, nuk ishte në përputhje me rregulloret, në shpejtësi më të madhe sesa e lejuara, dhe kështu rrezikoi trafikun publik. Gjegjësisht, ai veproi në kundërshtim me nenin 228 paragrafi 1 dhe nenin 33 të Ligjit për sigurinë në trafikun rrugor, kështu që ai e drejtoi automjetin në gjendje të alkoolizuar, me përmbajtje alkooli në gjak prej 1.78 promil dhe përmbajtje të alkoolit në urinë prej 2.43 promil. Prokurori publik kompetent i paraqiti një propozim gjyqtarit të procedurës paraprake në Gjykatën Themelore Penale në Shkup për masë paraburgimi për të dyshuarin për shkak të rrezikut të arratisjes dhe rrethanave që justifikojnë frikën se ai mund të përsërisë veprën. Gjykatësi pranoi propozimin e prokurorisë dhe urdhëroi që i dyshuari të mbahet në paraburgim për 30 ditë”, thonë nga prokuroria.

 

 

 

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close