fbpx

Mariçiq: Vijon periudhë e transformimit dhe evropeizimit, çdo qytetar duhet të ndjejë ndryshim të dukshëm dhe të prekshëm

 Raporti i fundit i Komisionit Evropian për vendin paraqet provën më të fortë për përkushtimin e qeverisë që ta transformojë shtetin sipas modelin evropian dhe të mundësojë qasje të barabartë deri te drejtësia, mundësi të barabarta për të gjithë dhe barazi para ligjit, deklaroi sot ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq, njofton Portalb.mk.

Në raport, ashtu siç thekson ministri, na kanë dhënë pranim për zhvillimin e mirë të reformave në gjyqësor, në luftën kundër korrupsionit, a njëkohësisht është konstatuar harmonizimi i kornizës ligjore për mbrojtjen e të drejtave të njeriut me standardet evropiane.

“Institucionet tona janë të gatshme për transformim dhe evropeizim të Maqedonisë së Veriut dhe presin që përfundimisht të fillojë konferenca e parë ndërqeveritare në dhjetor të këtij viti”, tha Mariçiq.

Pas fillimit të konferencës së parë ndërqeveritare për zbatimin e reformave të cilat do të jenë të ndjekura detalisht nga Komisioni Evropian dhe Bashkimi Evropian, ashtu siç theksoi ministri i Drejtësisë do të miratohet udhërrëfyes për kapitujt në pjesën e sundimit të së drejtës, më saktësisht Kapitujve 23 dhe 24, të cilat vendi ynë si kandidat për anëtarësim në BE duhet që t’i ndërmarrë në bisedime me qëllim që me sukses t’i përfundojë të njëjtat dhe të shkojë drejt anëtarësimit në Union.

“Vlerësoj se ky raport dhe me hapjen e bisedimeve deri në fund të vitit kemi pozicion fillestar. Vijon periudhë e transformimit dhe evropeizimit në të cilën çdo qytetar duhet të ndjejë ndryshim të dukshëm dhe të prekshëm, standarde më të larta dhe kushte ë të mira nga institucionet, sistem më funksional, barazi përpara ligjit dhe mbrojtje e të drejtave”, tha Mariçiq.

Ai shtoi se me mbështetjen e Bashkimit Evropian, Maqedonia e Veriut mund të bëhet vend më i mirë për jetesë.

“Edhe unë besoj se ne si Qeveri do të bëjmë gjithçka që t’i plotësojmë këto kushte dhe ta sjellim ndryshimin e shumëpritur sipas të cilës vendi ynë do të duhet që të jetë anëtare e plotë e BE-së”, tha Mariçiq.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button