fbpx

Jankullovska me pranga në duar, nga burgu u soll në seancën gjyqësore për rastin “Target-Fortesa” (FOTO-GALERI)

Me pranga në duar sot ish ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska është sjellë nga Burgu i Idrizovës, ku është tanimë dy ditë, për të marrë pjesë në seancën gjyqësore “Target-Fortesa” ku akuzohet për përgjimet e paligjshme të cilat dolën nga “bombat”. Ajo tanimë është dënuar me katër vjet burg në lëndën “Tanku” për keqpërdorimin e detyrës zyrtare  për furnizimin e paligjshëm të mercedesit me vlerë prej 600 mijë eurosh, njofton Portalb.mk.

Gordana Jankullovska
Gordana Jankullovska

Në seancën e sotme gjyqësore, përveç Jankulloskës është edhe ish shefi i Policisë Sekrete, Sasho Mijallkov, por edhe të punësuarit në ish Policinë Sekrete, të cilët ngarkohen për përgjim të paligjshëm të 4.000 numrave telefonik në periudhën mes 2008 deri në vitin 2015-të.

Gordana Jankullovska
Gordana Jankullovska

Përveç aktgjykimit të miratuar për rastin “Tanku”, kundër Gordana Jankullovskës, PSP ka dorëzuar edhe dy lëndë, për përgjimin masiv, Target-Fortesa dhe për parregullsitë zgjedhore “Titanik”.

Sasho Mijallkov
Sasho Mijallkov

Në “Target-Fortesa”,Jankullovska gjykohet për veprën penale për keqpërdorim të detyrës dhe autorizimit zyrtar, a në “Titanik” për shoqërim kriminal, shkelje të të drejtës së votës, shkelje të lirisë së caktimit të votuesve, ryshfet gjatë zgjedhjeve dhe votimit, shkatërrim të materialit zgjedhor dhe keqpërdorim të mjeteve prë financim të fushatës.

Sasho Mijallkov
Sasho Mijallkov

Gjykimi kundër Jankullovskës ka filluar në janar të vitit 2018-të me lëndën “Target-Fortesa”, dhe ka vazhduar me rastin “tanku” dhe “Titanikun”. Në dy prej këtyre lëndëve të cilat i ka hapur ish PSP, Jankullovska është e akuzuar bashkë me kryeministrin e arratisur, Nikolla Gruevski.

Mile Janakieski
Mile Janakieski
Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close