fbpx

OBSH: Numri i të vdekurve nga koronavirusi mund të dyfishohet

“Ndërsa numri i vdekjeve globale nga koronavirusi afrohet në 1 milion njerëz, nuk është “e pamundur” të konsiderosh që numri të dyfishohet nëse vendet nuk punojnë në mënyrë uniforme për të parandaluar përhapjen e virusit”, tha të premten Organizata Botërore e Shëndetësisë.

“Është sigurisht e paimagjinueshme, por nuk është e pamundur sepse nëse shikojmë humbjen e 1 milion njerëzve brenda nëntë muajve dhe pastaj thjesht shikojmë realitetet e marrjes së vaksinave atje brenda nëntë muajve të ardhshëm, është një detyrë e madhe për të gjithë të përfshirë”, Dr. Mike Ryan, drejtori ekzekutiv i programit të urgjencave shëndetësore të OBSH-së, në një konferencë, transmeton ABC.

“Pyetja e vërtetë është: A jemi të përgatitur, kolektivisht, për të bërë atë që duhet për të shmangur atë numër?” shtoi Ryan.

“Shkalla e vdekshmërisë Covid-19 ka rënë ngadalë gjatë pandemisë sepse shkencëtarët dhe ekspertët e shëndetit kanë bërë hapa të mëtejshëm në trajtimin e pacientëve të sëmurë rëndë përmes përdorimit më të mirë të oksigjenit dhe deksametazonit steroide, ndër terapeutikë të tjerë”, tha Ryan gjatë një konferencë shtypi në OBSH.

Që kur koronavirusi u shfaq nga Wuhan të Kinës, në fund të vitit të kaluar, ka infektuar më shumë se 32 milion njerëz në të gjithë botën.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close