fbpx

​PRIFEST shpalosi programin e filmave për edicionin e 12-të online

Për shkak të situatës së krijuar nga pandemia, PriFest ka vendosur të sjellë kinemanë në shtëpinë tuaj përmes edicionit të sivjetshëm online, në pamundësi ta mbajë atë si çdo vit tjetër në Prishtinë, transmeton KlanKosova.

Edicioni do të mbahet nga 19-25 tetor dhe do të hapet me filmin “Exile” në regji të Visar Morinës.

Filmat që do shfaqen këtë vit do të shfaqen ekskluzivisht për shikuesit që ndodhen në shtetin e Kosovës dhe në pamundësi të prezencës fizike të mysafirëve të shumtë ndërkombëtarë si çdo vit, si dhe anëtarëve të jurive, ky edicion nuk do jetë garues.

Këtë vit, PriFest ka filluar bashkëpunim me EFA-European Film Academy, dhe si rezultat i këtij bashkëpunimi do të sjellin 6 filma të shkurtë.

Filmat e metrazhit të gjatë:

Tel Aviv on Fire / Regjisor: Sameh Zoabi 100 min

Rounds / Regjisor : Stephan Komandarev 106 min

Exile Regjisor: Visar Morina 121 min

Cirku Fluturues / Regjisor: Fatos Berisha (115 min) Viti: 2019 (Kosovë, Shqipëri, Maqedoni Veriore)

The Happiness Effect / Regjisor: Borjan Zafirovski 90 min

Grandfather and Grandson Regjisor: Ilija Piperkoski 108 min

Breast Regjisor: Marija Peroviq 100 min

Omar and US Regjisor: Maryna Er Gorbach & Mehmet Bahadir Er 104 min

Son Regjisor: Ines Tanoviq 106 min

Toprak Regjisor: Sevgi Hirschhäuser 106 min

Qielli i trazuar Regjisor: Anton Nrecaj 96 min

Yjet e së ardhmes Regjisor: Edmond Topi 90 min

Open Door Regjisor: Florenc Papas 78 min

Filmat nga bashkëpunimi me European Film Academy:

Black Sheep Regjisor: Ed Perkins 27 min

Oslo Regjisor: Shady Srour 16 min

Patison Avenue Regjisor: Thanasis Neofotistos 12 min

Reconstruction Regjisor: Jiri Havlíçek 15 min

The Christmas Gift Regjisor: Bogdan Mureshanu 23 min

The Tent Regjisor: Rebecca Figenschau 17 min

Filmat e metrazhit të mesëm:

Windowless Regjisor: Samuel Flückiger 27 min

Ricochets Regjisor: Jakub Radej 30 min

The Mentor Regjisor: Szonja Szabo 30 min

Happless Hans Regjisor: Rena Dumont 30 min

Raheel Regjisor: Ayat Asadirahbar 30 min

The Other Regjisor: Saman Hosseinpuor and Ako Zandkarimi 25 min

Daughter of the Tide 30 min

Homesick Regjisor: Julien Viala 27 min

Filmat dokumentarë:

Century of Smoke Regjisor: Nicolas Graux 90 min

Displaced – Small Act of Survival Regjisor: Andrés Ribagorda, Anthony Barlos, Charlotte Burck

29 min

Sockeye Salmon – Red Fish Regjisor: Dmitriy Shpilenok 52 min

Bektachis Regjisor: Manuel Poutte 66 min

Be Natural : The Untold Story Of Alice Guy-Blaché 103 min

That Click Regjisor: Luca Severi 90 minuta

Filmat me tematikë LGBTI:

No Hard Feelings Regjisor: Faraz Shariat 92 min

The Lawyer Regjisor: Romas Zabarauskas 97 min

Welcome to Chechnya Regjisor: David France 107 min

Për të ndjekur filmat online duhet të regjistroheni në platformën online përmes një linku, i cili do publikohet një javë para festivalit në webfaqen e PriFest www.prifest.org.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button