fbpx

Kanadaja ka filluar të bëj test të ri për fëmijët për virusin korona

Provinca kanadeze Kolumbia Britanike fillon të realizojë test të ri për fëmijët nga kopshti deri në klasën e 12-të që ta lehtësojë testimin e tyre për Kovid-19, shkruan Mia.mk.

Punëtorja shëndetësore Boni Henri deklaroi se Kolumbia Britanike është e para në botë e cila ka shfrytëzuar një test të tillë.

“Për dallim të strishos nga hunda, ky është mjet i ri fiziologjik për shpëlarje të fytit, ku vendosni pak tretës, ai është ujë steril në gojë, bëni gargare dhe e hudhni në një tuKb të vogël”, tha Henri.

Ajo thotë se produktet e prodhuara në Kolumbinë Britanike do ta ulin varësinë e rajonit nga zinxhiri global për furnizim për testim laboratorik.

Testi është më efikas dhe i shkurton radhët e gjata dhe pritjet dhe mund ta bëjnë prindërit dhe fëmijët pa punonjës shëndetësor. 

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close