fbpx

Varësisht prej pasqyrës epidemiologjike, në nëntor mund të lejohet edhe një grup tjetër i nxënësve të shkojnë në shkolla

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe mbrëmë thekoi se nëse pasqyra epidemiologjike është e mirë dhe e qëndrueshme, një grup tjetër i fëmijëve do të lejohet të shkojnë në shkolla me prani fizike në fillim të nëntorit.

“Nga 1 tetori, me praninë fizike do të mund të shkojnë edhe klasat tjera vetëm në situatë kur numri i përgjithshëm i fëmijëve nëpër klasa ose numri i klasave në shkollë është aq i vogël sa që epidemiologët e konsiderojnë rrezikun të jetë i vogël, pra i njëjtë ose më i ulët”, tha Filipçe gjatë pjesëmarrjes në emision e mbrëmshëm në televizionin Alsat M.

Njëri është rreziku, theksoi ai, të kemi qindra fëmijë nga klasa e parë deri në të tretën me prani fizike në shkolla, por, siç theksoi ai, rreziku do të jetë më shumë se dyfish për të vendosur kaq shumë fëmijë nga klasa e katërt, e pestë dhe e gjashtë në fillim të tetorit sepse janë në kontakt me të njëjtët mësues.

“Për shembull, nëse një mësuese është pozitive dhe bie në kontakt me një numër të madh të fëmijëve, ata të gjithë janë në rrezik. Kjo është arsyeja pse ne shkojmë pjesë pas pjese”, thekson Filipçe.

Ai theksoi se secila prej masave ishte marrë dhe rekomandoi që të respektohet. Qytetarët, thotë ai, duhet të jenë të vetëdijshëm se kështu mbrojnë shëndetin e tyre dhe të të dashurve të tyre.

“Rekomandimet për hyrjen graduale në muajt e vjeshtës, për lëshimin gradual në funksion të kopshteve, shkollave, kufizimi i numrit të nxënësve në shkolla është pikërisht për shkak të kësaj. Ne nuk duam që numër i madh i faktorëve të rrezikut të përqendrohen në një periudhë kohore. Ne besojmë se në shtator njerëzit tashmë janë në punë dhe janë më brenda. Për secilin nga këta operatorë ekonomikë, kompani, administratë ka rekomandime se si të mbajnë maska, si të ulen në distancë, etj. Gjithmonë, që nga fillimi, rekomandimit nëse dikush mund të punojë nga shtëpia në internet ta bëjë atë dhe që kjo vlen kudo në botë”, tha Filipçe.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close