fbpx

Ministria e Kulturës: Është tejkaluar problemi i pagave në kulturë

Ministria e Kulturës informoi sot se, pas takimit që realizoi me Sindikatën e Arsimit Shkencës dhe Kulturës dhe Sindikatën e Kulturës së Republikës së Maqedonisë, është zgjidhur problemi i pagave të punonjësve të kulturës, të cilët kanë pasur vonesa muajve të fundit, njofton Portalb.mk.

“Partnerët socialë, Ministria e Kulturës dhe sindikatat e kulturës, SASHK dhe SKRM zhvilluan sot një takim pune në të cilën u diskutua për tejkalimin e problemeve në zbatimin e Marrëveshjes Kolektive  në pjesën për pagat në fushën e kulturës për muajin korrik. Në takim u konkludua se arsyet për problemet për shkak të të cilave pagat për muajin korrik janë vonuar, janë tejkaluar dhe se pagesa e pagave fillon menjëherë për ato institucione që janë të gatshme. Pjesa tjetër do të marrë pagat e tyre në faza pas harmonizimit të sistematizimeve në institucione”, thuhet në njoftimin e kësaj ministrie.

Ministrja e Kulturës Stefoska u bëri thirrje atyre institucioneve që nuk kanë miratuar sistematizime të reja në përputhje me Marrëveshjen e re Kolektive, ta bëjnë këtë sa më shpejt të jetë e mundur, dhe në këtë mënyrë të fillojnë të paguajnë pagat, dhe kështu të fillojnë ta zbatojnë plotësisht Marrëveshjen kolektive që hyri në fuqi në janar të vitit 2020.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button